Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011



Δεν έχει καθοριστεί ακόμα το ποσοστό των υποχρεωτικών αποδείξεων.

Wednesday September 28, 2011 08:00 AM


Δεν έχει καθοριστεί  ακόμα το ποσοστό των υποχρεωτικών αποδείξεων.

Δεν έχει καθοριστεί το ποσοστό των υποχρεωτικών αποδείξεων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου.Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το ποσοστό των αποδείξεων που θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει οι πολίτες, σύμφωνα με το εισόδημα τους, ώστε να μην πληρώσουν επιπλέον φόρο, ενώ ήδη, η πρώτη αντίδραση εντός της κυβέρνησης εκφράστηκε από τα χείλη του αντιπροέδρου Θ. Πάγκαλου, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει συζήτηση για το θέμα.

Σύμφωνα, πάντως, με όσα δήλωσε σήμερα το πρωί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, το ποσοστό επί του εισοδήματος θα αυξηθεί, όμως ακόμη δεν είναι γνωστό πόσο. Σε ότι αφορά στη χθεσινή του υπουργού Οικονομικών για συγκέντρωση αποδείξεων που θα αντιστοιχούν έως το 60% του εισοδήματόςτου, τόνισε ότι ήταν ένα παράδειγμα.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, το ακριβές ποσοστό των αποδείξεων που θα χρειάζεται κάθε φορολογούμενος θα συγκεκριμενοποιηθεί στο νομοσχέδιο για το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου στη Βουλή. "Το ποσοστό θα είναι λογικό, και θα προκύπτει στατιστικά από ό,τι ο μέσος φορολογούμενος καταναλώνει" σημείωσε στον Σκάι και πρόσθεσε: "Το κίνημα των αποδείξεων πέτυχε, αλλά δεν μπορούμε δημοσιονομικά να αντέξουμε επιστροφές".

Για την εφεδρεία είπε ότι τα αποτελέσματα από τις λίστες των διοικητών δεν είναι ικανοποιητικά ενώ υπογράμμισε πως θα γίνει επέκταση της εφεδρείας σε όλο το δημόσιο, όπου δεν υπάρχει συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας.



24h NewsRoom