Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Πως θα φορολογηθούμε για τα εισοδήματα του 2012 (οικονομικό έτος 2013) (Μέρος β’)


Πώς θα φορολογηθούμε για τα εισοδήματα του 2012 (οικονομικό έτος 2013) (Μέρος β’)

Μαρ.15, 2013 σε Editorial  Περιοδικού λογιστική prosvasis : τεύχος 362

ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΠΕΦΕΡΕ ΤΟ ΜΙΝΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013
 

Ποιά βιβλία θα τηρούν και τις στοιχεία θα εκδίσουν με τον νέο Κ.Φ.Α.Σ. οι έμποροι και εισαγωγείς αυτοκινήτων και δικύκλων. Όλες οι λεπτομέρειες και για το καθεστώς μεταχειρισμένων (άρθρο 45)


Ποιά βιβλία θα τηρούν και τις στοιχεία θα εκδίσουν με τον νέο ΚΦΑΣ  οι έμποροι και εισαγωγείς αυτοκινήτων και δικύκλων. Ολες οι λεπτομέρειες και για το καθεστώς μεταχειρισμένων (άρθρο 45)

Σε σχετική απόφαση του ΥΠ.Οικονομικών σχετικά με το ανωτέρω θέμα αναφέρονται τα εξής :

ΘΕΜΑ: «Υποχρεώσεις Κ.Φ.Α.Σ. εμπόρων - εισαγωγέων δικύκλων »

Επιτρέπεται η έκδοση θεωρημένου στοιχείου και στις περιπτώσεις που προβλέπεται η έκδοση αθεώρητου σύμφωνα με τον νέο Κ.Φ.Α.Σ.


Επιτρέπεται η έκδοση θεωρημένου στοιχείου και στις περιπτώσεις που προβλέπεται η έκδοση Αθεώρητου σύμφωνα με τον νέο ΚΦΑΣ

Σε σχετική απόφαση του ΥΠ.Οικονομικών αναφέρονται τα εξής :

ΘΕΜΑ: Έκδοση θεωρημένης απόδειξης παροχής υπηρεσιών αντί αθεώρητου τιμολογίου

Έκδοση αποδείξεων λιανικής για την πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών επί πιστώσει με τον νέο Κ.Φ.Α.Σ.


Σε σχετική απόφαση του ΥΠ.Οικονομικών αναφέρονται τα εξής :

ΘEMA: Έκδοση αποδείξεων λιανικής για την πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών επί πιστώσει.

Σχετ.: Η με αρ. πρωτ. Δ15 1019497 ΕΙ 5.2.2013 αίτησή σας.

Σε απάντηση της ως άνω σχετικής αίτησής σας, με την οποία θέτετε ερωτήματα ως προς τον τρόπο έκδοσης των αποδείξεων λιανικής για την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών επί πιστώσει από την εταιρεία σας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Τα σενάρια της επόμενης ημέρας για τις τράπεζες σε Κύπρο - Ελλάδα

Στον αέρα βρίσκεται η πώληση των κυπριακών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα σε ελληνική τράπεζα, όσο αναβάλλεται η ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη δανειοδότηση της μεγαλονήσου.
Ο συστημικός κίνδυνος όσον αφορά τη φυγή καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, η πιθανή καθυστέρηση των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου των εγχώριων συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων και η μείωση της εμπιστοσύνης στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο (με έμφαση στο Νότο) είναι οι άμεσες προκλήσεις που δημιούργησε το «εκβιαστικό δίλημμα» που δέχθηκε η κυπριακή κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να περάσει με νόμο, η επιβολή εφάπαξ φόρου σε όλες τις καταθέσεις στην κυπριακή επικράτεια.

Έξτρα φόροι για 800.000 επαγγελματίες

Περισσότερους φόρους για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012 περίπου 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες «κρύβει» η φετινή φορολογική δήλωση. Η αύξηση του Τέλους Επιτηδεύματος, τα «ακριβά» τεκμήρια δαπανών διαβίωσης αλλά και η υποχρεωτική αναγραφή όλων ανεξαιρέτως των εισοδημάτων, όπως τόκοι καταθέσεων, ομολόγων, κέρδη από μετοχές, μερίσματα, ανεβάζουν τον φορολογικό «λογαριασμό» για τους φορολογούμενους της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν βρεθεί εκατομμύρια καταθέτες που διατηρούν λογαριασμούς σε τράπεζες της Κύπρου. Διότι φοβούνται για το «αύριο» των καταθέσεων τους.
Οι Έλληνες τραπεζίτες διαβεβαιώνουν ότι τα ΑΤΜ στην Ελλάδα δεν θα ξεμείνουν από ρευστό και ότι ο ανεφοδιασμός τους θα είναι συνεχής και χωρίς περιορισμούς.

12 + 1 SOS στη φορολογική δήλωση

Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες κατά τη συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα εξής: