Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Σε online σύνδεση με την Εφορία οι ταμειακές μηχανές για απόδοση ΦΠΑ

Ξεκινά η «επιχείρηση» online διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που ανοίγει τον δρόμο για την απόδοση του ΦΠΑ στον πραγματικό χρόνο της συναλλαγής

Άρειος Πάγος: Απέρριψε προσωρινά το αίτημα Στουρνάρα για το «χαράτσι»

Σε ισχύ παραμένει η απόφαση του διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας που απαγορεύει από τη ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι στα ακίνητα.

Παράταση ανάσα για ένα χρόνο σε δανειολήπτες για πρώτη κατοικία

Ανάσα για έναν χρόνο στους δανειολήπτες που βρίσκονται στο «κόκκινο» και απειλείται η κατοικία τους, δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Στο ίδιο κείμενο παρατείνεται για άλλον έναν χρόνο το ειδικό καθεστώς που ισχύει σε ορισμένες επαγγελματικές και εμπορικές μισθώσεις.

Ριζική φορολογική μεταρρύθμιση έρχεται τον Μάιο

Ένα από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» για το οικονομικό επιτελείο αποτελεί πλέον η περιστολή της φοροδιαφυγής.
Προς την κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας προχωρά άμεσα στη συγκρότηση ειδικής ομάδας εργασίας η οποία θα υποβάλει προτάσεις για μια ριζική μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης, ένα νέο ποινολόγιο για τους φοροπαραβάτες και νέα μέτρα για την ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής.

Πόσο μειώνονται οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου

Τις μειώσεις των συντάξεων από την αρχή του νέου έτους σύμφωνα με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο (ν. 40/93/2012) κοινοποίησε με την αρ. 81/14.12.2012 εγκύκλιό της η Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ.
Οι μειώσεις από 5-20%, θα εφαρμοσθούν στις συντάξεις, το άθροισμα των οποίων υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ κατά μήνα αφορούν όλες τις συντάξεις που καταβάλλονται μεμονωμένες ή αθροιστικά (κύρια και επικουρική σύνταξη ή μέρισμα, ειδική προσαύξηση ΤΣΜΕΔΕ) για οποιαδήποτε αιτία συνταξιοδότησης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου) και από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, το Δημόσιο, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων καθώς και από κάθε άλλη πηγή.
Συγκεκριμένα, οι μηνιαίες συντάξεις μειώνονται από 01/01/2013, ως εξής * Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 1.000,01 ευρώ έως 1.500 ευρώ, γίνεται μείωση 5% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που απομένει μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.000,01 ευρώ.

Τριγμοί και αντιδράσεις στα Επιμελητήρια για τη μη υποχρεωτική εγγραφή επιχειρήσεων

Αντιδράσεις προκαλεί στα Επιμελητήρια η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία από την 1η Ιανουαρίου 2015 παύει να είναι υποχρεωτική η έγγραφη των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια.

Νέος τρόπος πώλησης των καυσόξυλων

Στην ίδια αγορανομική διάταξη προβλέπεται ακόμη η λιανική πώληση καυσόξυλων κατ’ όγκο και όχι πλέον κατά βάρος. Θα χρησιμοποιούνται δύο μονάδες μέτρησης, το κυβικό μέτρο στοιβαχτού, δηλαδή ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από τακτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα ή το κυβικό μέτρο χύδην, δηλαδή ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από χύδην καυσόξυλα.
ΠΗΓΗ: Τα Νέα

Από τις 12 Ιανουαρίου σε ισχύ το «δεν πληρώνω αν δεν πάρω απόδειξη»-Και στα καυσόξυλα έρχονται αλλαγές

Από τις 12 Ιανουαρίου θα τεθεί σε ισχύ η αγορανομική διατάξη, σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν, εάν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής.