Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Εντός της εβδομάδος οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας για τα νέα μέτρα


Εντός της εβδομάδος θα εκδοθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά από το υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Θα επιδοτείται το λογιστικό κόστος για την τήρηση των βιβλίων εσόδων-εξόδων των αγροτών


Το λογιστικό κόστος για την τήρηση των βιβλίων εσόδων- εξόδων των αγροτών θα επιδοτείται, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, σημειώνοντας ότι η αλλαγή στη φορολόγηση των αγροτών αποσκοπεί και στη μείωση της ψαλίδας των τιμών.

Το επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται σε 20 ημέρες από την αγορά πετρελαίουΤο επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται σε 20 ημέρες από την αγορά πετρελαίου


Εντός 20 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης στο Taxis θα καταβάλλεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Την Παρασκευή 16-11-2012  η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενεργοποίησε την ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα www.gsis.gr ούτως ώστε να υποβάλουν αιτήσεις όσοι καταναλώσουν εφέτος πετρέλαιο θέρμανσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε υπουργική απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χθες, για να θεωρηθεί κάποιος δικαιούχος θα πρέπει να πληροί τα εξής κριτήρια: 

Πώς θα επιβληθεί ο νέος φόρος ακινήτων από το 2013


Το τελικό σχέδιο για την επιβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, παραδίδεται εντός της εβδομάδας στους πολιτικούς αρχηγούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό περιλαμβάνονται δύο εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη με αφορολόγητο όριο έως 100.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας και η δεύτερη επιβολή του φόρου από το πρώτο ευρώ χωρίς αφορολόγητο. Ο ανώτατος συντελεστής θα φθάνει το 2%. Επίσης χθες οριστικοποιήθηκε ότι «παγώνουν» οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση καταρτίστηκαν εναλλακτικά σενάρια του σχεδίου.

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Πέμπτη 22-11-2012


Στάση εργασίας, κατά της εφαρμογής τού μέτρου τής διαθεσιμότητας, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη τού ωραρίου, την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή τής ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ημέρα, θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Ομοσπονδιών- μελών τής ΑΔΕΔΥ, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο τής Ένωσης, που θα λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις, για τη μορφή και το εύρος των κινητοποιήσεων.
Τέλος, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ), στην πλατεία Κλαυθμώνος.
ΠΗΓΗ: Εξπρές

IFO: Έξοδος από το ευρώ για Ελλάδα και Πορτογαλία


Την άποψη ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα και την Πορτογαλία είναι η προσωρινή αποχώρηση από την Ευρωζώνη, εξέφρασε τη Δευτέρα σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ο πρόεδρος του γερμανικού οικονομικού Ινστιτούτου (IFO), Χανς Βέρνερ Σιν.

Ρυθμίσεις δανείων: Σε ποια λύση καταλήγουν κυβέρνηση και τράπεζες


Περίοδο χάρητος τεσσάρων ετών, επιτόκιο 1,5% και μηνιαία δόση κάτω από τα 200 ευρώ περιλαμβάνει το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για την ρύθμιση των στεγαστικών και των ενυπόθηκων καταναλωτικών δανείων.
Οι ρυθμίσεις που θα συμφωνηθούν τελούν σε κάθε περίπτωση υπό την αίρεση της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που θα πρέπει να δώσουν το «πράσινο φως» για να ισχύσουν.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, στη σύσκεψη που είχε σήμερα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, οι αλλαγές που θέλει να επιφέρει η κυβέρνηση, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στην αγορά από τις αρχές του 2013, εφόσον εγκριθούν.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης η ρύθμιση θα αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη εξαρτημένη σχέση εργασίας (μπλοκάκια), το οικογενειακό εισόδημα των οποίων θα πρέπει να είναι έως 25.000 ευρώ και να έχει μειωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2010 τουλάχιστον κατά 35%.

Πώς θα καταβληθούν τα δικαιώματα υπέρ του ΟΕΕ, προκειμένου να εκδοθεί η επαγγελματική ταυτότητα λογιστή - φοροτεχνικού

1. Για την έκδοση της επαγγελματικής ταυτότητας που προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου 4 του Π.Δ. 340/1998, όπως ισχύει, απαιτείται η καταβολή δικαιωμάτων υπέρ Ο.Ε.Ε. ύψους ενός ευρώ και πενήντα λεπτών (1,50).

2. Για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης η οποία υποβάλλεται στο Ο.Ε.Ε. εντός του πρώτου διμήνου κάθε έτους όπως προβλέπεται στην παρ. 7 του άρθρου 4 του Π.Δ. 340/1998, όπως ισχύει, απαιτείται η καταβολή δικαιωμάτων υπέρ Ο.Ε.Ε.:

α) ύψους επτά ευρώ και πενήντα λεπτών (7,50) κατ' έτος για τα πέντε πρώτα έτη από την έκδοση της επαγγελματικής ταυτότητας και

β) ύψους δεκαπέντε ευρώ (15,00) κατ' έτος για τα επόμενα, μετά το πέμπτο, έτη.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση εδώ