Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Δηλώστε πληρώστε και σώστε!

Απαλλάσσονται από τις συνέπειες του νόμου όσοι αποκαλύψουν οικιοθελώς «Φορολογική αμνηστία» για κρυφά εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία με την καταβολή φόρου 5-10% για όσους φορολογουμένους τα δηλώσουν στην Εφορία προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.
«Δηλώστε, πληρώστε και σώστε περιουσία και καταθέσεις» είναι το τελεσίγραφο που ετοιμάζεται να στείλει στους φορολογουμένους που θα αποκαλύψουν οικειοθελώς εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα, καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, μετοχές και ομόλογα, ακόμη και χρυσό ή κοσμήματα και έργα τέχνης μεγάλης αξίας που αποκτήθηκαν από μη νόμιμα κεφάλαια. Οσοι το πράξουν θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 5-10% επί της αδήλωτης περιουσίας και θα εξασφαλίσουν «συγχωροχάρτι» από την Εφορία.

Θα φορολογούν και το... πτυχίο

Η φορολόγηση του τίτλου σπουδών των Ελλήνων πολιτών φέρεται να περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώνουν φόρο για την κατοχή του πτυχίου, του μεταπτυχιακού ή του διδακτορικού, ενώ μάλιστα η φορολόγηση θα υπολογίζεται αθροιστικά.

Κυκλώματα στήνουν απάτες με αυτοκίνητα του ΟΔΔΥ

Η ενεργοποίηση και πάλι των δημοπρασιών από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ, τώρα ΔΔΔΥ) έχει ανοίξει και πάλι την «όρεξη» των επιτήδειων κυκλωμάτων τα οποία έναντι προκαταβολής υπόσχονται σε ανυποψίαστους καταναλωτές φθηνά ΙΧ!
Ηδη ο Κ.Π. Έχει προσεγγίσει περισσότερους από 50 πολίτες οι οποίοι του έχουν δώσει προκαταβολές που κυμαίνονται μεταξύ 500 και 5.000 ευρώ για να προμηθευτούν φθηνά πετρελαιοκίνητα ΙΧ διετίας.

Από "ψιλό κόσκινο" η αγορά καυσίμων, 30 κατηγορίες προϊόντων και τα φροντιστήρια

Μπήκε εκ νέου στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού η αγορά καυσίμων και επικαιροποιείται παλαιότερη έρευνά της σχετικά με το πόσα υλοποιήθηκαν και πόσα απομένει να γίνουν προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι η αγορά καυσίμων έχει αποκτήσει έντονα χαρακτηριστικά κλειστής αγοράς, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι παρεμβάσεις που έχουν προταθεί από το 2008.

Μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά πέντε μονάδες

Νομοθετική παρέμβαση στον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφώνεται πλέον ο κατώτατος μισθός, προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης για τις επόμενες ημέρες.
Το σχέδιο της συγκεκριμένης διάταξης, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Εργασίας, στο κλιμάκιο της τρόικας που θα συναντηθεί μαζί του το μεσημέρι, ενώ ταυτοχρόνως θα ανακοινώσει τη μείωση της εργοδοτικής εισφοράς κατά 3,9%, έτσι ώστε η συνολική μείωση να φθάσει το 5%.
Τα συγκεκριμένα μέτρα, που αποτελούν υποχρέωση της χώρας σύμφωνα με τις δανειακές συμβάσεις που έχει υπογράψει, πρόκειται να παρουσιασθούν στην τρόικα με στόχο να αποφευχθούν, τα επώδυνα μέτρα που προβλέπονταν στο πρόσφατο email, δηλαδή μειώσεις αποζημιώσεων απόλυσης, νέο ωράριο εργασίας, εξαήμερη εβδομάδα απασχόληση και γενικότερες τροποποιήσεις στις εργασιακές σχέσεις.

Δήμοι και Αριστοτέλειο εκπαιδεύουν νέους επιχειρηματίες

«Αντίδοτο» στην ανεργία των νέων σχεδιάζει το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το οποίο σε συνεργασία με πέντε δήμους της Θεσσαλονίκης (Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Ωραιοκάστρου, Καλαμαριάς και Δέλτα) θα επιχειρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα να εκπαιδεύσει νέους σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Η τρόικα εκβιάζει: Απολύσεις στο Δημόσιο ή σύνταξη στα 67

Εμμένει στο ζήτημα των απολύσεων η τρόικα προτάσσοντας μάλιστα τις αποχωρήσεις στους ΟΤΑ προκειμένου να καλυφθούν τα “κενά” άνω των 2,5 δις που εντόπισε στο πακέτο της διετίας 2013 – 2014.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας εκτιμούν πως η αποτελεσματικότητα των μέτρων πρέπει να είναι “χειροπιαστή” και μεταξύ των άλλων διαμηνύουν στο οικονομικό επιτελείο να προχωρήσει σε απολύσεις ή να βάλει στο πακέτο την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια.
Από την πλευρά της κυβέρνησης αναζητούνται λύσεις στο παραπέντε προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις της τρόικας και να αποσύρει από το τραπέζι την πρόταση των απολύσεων. Κυβερνητικές πηγές σημείωναν χθες πως θα δοθεί “μάχη¨ για το ζήτημα αυτό.

Οικονομική Αστυνομία - Πιάστηκαν γιατροί φοροφυγάδες


Σειρά φορολογικών παραβάσεων διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας σε ιατρεία το τελευταίο δεκαήμερο σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ν. Ηράκλειο, Μαρούσι, Κηφισιά, Ελευσίνα, Ν. Ερυθραία, Μοσχάτο και Ανάβυσσο). Σε μία περίπτωση εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία καθώς παρέχονταν υπηρεσίες σε ασθενείς χωρίς την απαραίτητη από το νόμο άδεια λειτουργίας ιατρείου.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Τροπολογία με την οποία προβλέπεται ότι ο προσδιορισμός του εισοδήματος και του φόρου για κάθε φορολογούμενο θα γίνεται βάση του τρόπου ζωής του και της περιουσίας του, κατατέθηκε στη Βουλή.



ΠΡΟΣΘΗΚΗ - ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις θεμάτων κεφαλαιακής ενίσχυσης των πιστωτικών ιδρυμάτων», της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις θεμάτων εφαρμογής των νόμων 3864/2010, 4021/2011, 4046/2012, 4051/2012 και 4071/2012», της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις θεμάτων δημοσίευσης οικονομικών εκθέσεων πιστωτικών ιδρυμάτων και θυγατρικών τους, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χρηματοοικονομικό τομέα» και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών  

Κατασχέθηκαν περιουσίες φοροφυγάδων

Για πρώτη φορά ενεργοποιούνται οι διατάξεις της υφιστάμενης νομοθεσίας που προβλέπουν δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων που εντοπίστηκαν να έχουν διαπράξει μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και λαμβάνονται μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου. Μέχρι σήμερα είχαν δεσμευτεί περιουσιακά στοιχεία οφειλετών του Δημοσίου. Το ΣΔΟΕ εντείνει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και την όλη «επιχείρηση» παρακολουθεί και ο πρωθυπουργός.

ΥΠΟΙΚ: Δεν κόβουμε δώρα και επίδομα αδείας στις ΔΕΚΟ

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας στην σχετική επιστολή, «η οδηγία που δόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών ήταν να γίνει μια ορθολογική διαμόρφωση των μισθών με βάση και τις περικοπές που προβλέπει ο Ν. 4024/2011, προκειμένου το μέσο κατά κεφαλή κόστος (και όχι ατομικά οι αποδοχές του κάθε εργαζόμενου) να μην υπερβαίνουν το ποσό των 1.900 ευρώ και όχι να περικοπούν τα επιδόματα δώρων και το επίδομα αδείας».
Η διευκρίνιση για τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας ήρθε μετά από σχετική ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Βασ.Οικονόμου και Γ.Κυρίτση, οι οποίοι ρωτούσαν εάν και πώς συνυπολογίζονται τα δώρα και το επίδομα στο όριο των 1.900 ευρώ για τις μηνιαίες αποδοχές των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ.
ΠΗΓΗ: Έθνος

ΑΣΥΔΟΤΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ - Απίστευτες ιστορίες φοροδιαφυγής με Ferrari, καταθέσεις εκατομμυρίων


Απίστευτα μεγάλο το φαγοπότι με τη φοροδιαφυγή. Οι έρευνες του ΣΔΟΕ αποκαλύπτουν τις τρομακτικές διαστάσεις που πήρε το εθνικό σπορ και οι φοροφθγάδες ανήκουν σε όλα τα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα.


Η εφημερίδα Το «ΘΕΜΑ» Eχθές αποκαλύψε τις 20 πιο σημαντικές περιπτώσεις από αυτές που αποκάλυψε το ΣΔΟΕ. Xαρακτηριστικές είναι οι εξής:

Ζητούνται πίσω τα χρωστούμενα από το πακέτο Αλογοσκούφη

Να ρυθμιστεί η εκκρεμότητα που υπάρχει σχετικά με τις οφειλές των τραπεζών προς το Δημόσιο από το πακέτο στήριξης των 28 δισ. ευρώ που έλαβαν επί υπουργίας του Γιώργου Αλογοσκούφη, ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Έλεγχος στις καταθέσεις μισθωτών και συνταξιούχων

Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, εισοδηματιών και συνολικά των 8,5 εκατ. φορολογούμενων θα μπορούν να προχωρούν στο εξής οι φοροελεγκτές για να επαναπροσδιορίζουν τα φορολογητέα εισοδήματα των πολιτών και να επιβάλλουν πρόσθετους φόρους.

«Χαράτσι» και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα

Την επιβολή φόρου ακινήτων στα εκτός σχεδίου οικόπεδα εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του πακέτου των νέων μέτρων που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε είδους εδαφικές εκτάσεις είτε εντός είτε εκτός σχεδίου πόλεως θα υπόκεινται σε φορολόγηση με βάση το όριο των αντικειμενικών κριτηρίων, τις κλίμακες και το εκάστοτε αφορολόγητο όριο.
ΠΗΓΗ: Ημερησία

Τι λέει το e-mail της τρόικα για αποζημιώσεις, ωράριο, κατώτατο μισθό

Το πλήρες κείμενο του non paper όπως δημοσιεύτηκε από το «ΒΗΜΑ»:

Πετρέλαιο: Τώρα σεισμικές έρευνες, το 2014 γεωτρύπανα

Τα πρώτα γεωτρύπανα στα βάθη του Ιονίου Πελάγους και της θαλάσσιας περιοχής νότια της Κρήτης για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να πέσουν μέσα στο 2014.