Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

«Μίνι» φορολογικό για την μείωση των προστίμων, την αλλαγή στην υποβολή του Φ.Π.Α., τις ρυθμίσεις για τους αγρότες και την υπεραξία ακινήτων - Κατατίθεται την ερχόμενη εβδομάδα

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που θα κατατεθεί στην βουλή την ερχόμενη εβδομάδα - για πρόστιμα - υπεραξία ακινήτων


Με νομοσχέδιο – σκούπα το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει τα φορολογικά «μέτωπα» για να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις ενόψει μάλιστα των διπλών εκλογών του Μαΐου.

Φόροι - φωτιά για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους - Τι αλλάζει με τη δήλωση του 2014

Περισσότερους φόρους σε εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις φέρνουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν από τις 20 Μαρτίου έως και τις 30 Ιουνίου.
Η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των κερδών για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες από το 20% στο 26%, σε συνδυασμό με την κατάργηση της επιχειρηματικής αμοιβής, αναμένεται να εκτοξεύσει στα ύψη τη φορολογική επιβάρυνση των εταιρειών.

Παραμένουν οι φοροαπαλλαγές σε ένστολους. Επιστρέφεται η παρακράτηση

Διαψεύδονται από το γραφείο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τα σενάρια για αλλαγές στη φορολόγηση του επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας για τους ενστόλους.
Η ανακοίνωση:

Τα 100 επαγγέλματα που επιδοτεί ο επενδυτικός νόμος

Πρώτης τάξεως χρηματοδοτικές ευκαιρίες μέσα από τον επενδυτικό νόμο μπορούν να αναζητήσουν επαγγελματίες 100 διαφορετικών ειδικοτήτων, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων την 28η Φεβρουαρίου.
Από τη σύσταση επισκέψιμης αγροτουριστικής μονάδας, οινοποιείου, ελαιοτριβείου ή τυροκομείου και συσκευαστηρίου οπωροκηπευτικών και μονάδας επεξεργασίας αιθέριων ελαίων, μέχρι την παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικών, ζωοτροφών και τη δημιουργία μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων και μικρών ξενοδοχείων, προβλέπονται ενισχύσεις που ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την περιφέρεια φτάνουν μέχρι και το 50% της επιλέξιμης δαπάνης.

20.000 νέες θέσεις εργασίας με επιδότηση έως 450 ευρώ το μήνα

Εργασία σε 20.000 ανέργους για διάστημα 4 μηνών έως 1 έτους με κίνητρο πρόσληψης την επιδότηση του μισθού τους έως 450 ευρώ για κάθε θέση πλήρους απασχόλησης και κατάρτιση σε επιπλέον 7.713 ανέργους από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, δίνουν τα 3 νέα προγράμματα που προκηρύσσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΟΑΕΔ.

Οι 30 αλλαγές SOS στη φορολογική δήλωση εισοδήματος - Δείτε το έντυπο

Προσαρμοσμένο στις μεγάλες ανατροπές που έχουν επέλθει φέτος στο φορολογικό καθεστώς 5,7 εκατομμυρίων φορολογούμενων είναι το νέο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά από τις 20 Μαρτίου έως το τέλος Ιουνίου.

Στροφή στις τρίμηνες προθεσμιακές καταθέσεις

Σημαντική μείωση εκτιμάται πως παρουσίασαν τον Ιανουάριο συνολικά οι καταθέσεις μετά την αύξηση του Δεκεμβρίου, και αυτό αποδίδεται κυρίως στις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων.

Όλο το σχέδιο για τον γρίφο του φόρου υπεραξίας

Όσοι κρατούν ακίνητα στην κατοχή τους για διάστημα μεγαλύτερο των 25 ετών ή έχουν κέρδος από την πώληση χαμηλότερο των 25.000 ευρώ και έχουν κρατήσει το ακίνητο για τουλάχιστον πέντε χρόνια, γλιτώνουν τον φόρο υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση. Για φορολογούμενους οι οποίοι θα προχωρήσουν σε πώληση του ακινήτου τους εντός του χρονικού ορίου των 25 ετών, ο φόρος θα περιορίζεται σε συνάρτηση με τον πληθωρισμό.

Έρχονται νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις από το Μάρτιο

Με νέες μειώσεις στους μισθούς τους που ενδέχεται να αγγίξουν ακόμη και τα 70 ευρώ το μήνα θα έρθουν αντιμέτωποι 7 στους 10 δημοσίους υπαλλήλους από τον Μάρτιο καθώς τίθενται σε εφαρμογή οι νέες ενιαίες κρατήσεις για την επικουρική ασφάλιση στο σύνολο πλέον των αποδοχών τους.

Το νέο έντυπο Ε1 του 2014 και οι τροποποιήσεις του σε σχέση με το 2013


Στα πλαίσια της αδιάλειπτης ενημέρωσης των συναδέλφων, σας παρουσιάζουμε πρώτοι, τις αλλαγές που εντοπίσαμε στο έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικ. έτους 2014 (έντυπο Ε1). Μέσα από την παράθεση των σχετικών πινάκων του εντύπου μπορείτε να δείτε άμεσα ποιες είναι οι αλλαγές πάνω στο νέο έντυπο Ε1, σχέδιο του οποίου είδε το φως της δημοσιότητας.