Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Παράταση στην υποβολή δηλώσεων νομικών προσώπων (Α.Ε., Ε.Π.Ε.)



Λόγω της μεγάλης ανησυχίας των συναδέλφων που μας έχουν κατακλείσει με μηνύματα, σας ενημερώνουμε ότι έχει δοθεί παράταση στην υποβολή δηλώσεων νομικών προσώπων (Α.Ε., Ε.Π.Ε.) έως την 8η Ιουλίου 2013 όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και από την ΠΟΦΕΕ πριν από δύο ημέρες.
 

Ισόβια σε επιχειρηματία για παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α. 1,5 εκ. ευρώ!



Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης επέβαλε για πρώτη φορά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για υπόθεση παράνομης επιστροφής ΦΠΑ. Κατηγορούμενος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ήταν ιδιοκτήτης εταιρίας ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο εισέπραξε περίπου 1.500.000 ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ προσκομίζοντας εικονικά παραστατικά.

Τη «βουτιά του αιώνα» πραγματοποιεί η τιμή του χρυσού

Προς τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοση εδώ και έναν αιώνα (!) κατευθύνεται ο χρυσός. Χθες η τιμή υποχώρησε πάνω από 3,5%, στα 1.225 δολ./ουγκιά (χαμηλό 34 μηνών), ενώ στο τέλος Μαρτίου βρισκόταν στα 1.600 δολ. Εφόσον δεν αλλάξει κάτι σήμερα και αύριο, οι απώλειες κατά το β' τρίμηνο θα ξεπερνούν το 23% (το 25% από την αρχή του έτους). Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση τριμήνου του πολύτιμου μετάλλου από το 1920. Εξίσου σημαντικές είναι οι απώλειες και για το ασήμι, η τιμή του οποίου βρέθηκε χθες να υποχωρεί ακόμα και 4%.

Ανακοίνωση Υπ. Οικ. για παράταση δηλώσεων νομικών προσώπων Ο.Ε.-Ε.Ε.




Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου

Παρατείνεται μέχρι και την 8η Ιουλίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ.) .

Η πιο πάνω προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή στην Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. ( περιπτώσεις δ΄ , ε΄ και στ΄ της παραγράφου 1).


http://taxheaven.gr

Ανακοίνωση Υπ. Οικ. για παράταση δηλώσεων φυσικών προσώπων



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου

Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ΚΦΕ (φυσικά πρόσωπα), παρατείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής:

Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013,
για ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,
για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,
για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,
για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013
και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.

http://taxheaven.gr

Τρία χρόνια αναμονή για επιστροφή ΦΠΑ

Ακόμη και τρία χρόνια περιμένουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να εισπράξουν την επιστροφή ΦΠΑ που δικαιούνται από το Δημόσιο. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τις τεράστιες καθυστερήσεις στις επιστροφές ΦΠΑ. Σύμφωνα με αυτά:

Ραντεβού με την εφορία μία φορά τον μήνα για συγκεντρωτικές…

Σε νέες φορολογικές... περιπέτειες βάζει το υπουργείο Οικονομικών τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, αλλά και τους λογιστές.

Προσδιορισμός φόρου με τέσσερις τρόπους

Τη δυνατότητα στην εφορία να προσδιορίζει με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους τους φόρους που θα πρέπει να πληρώσουν τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις παρέχει το νέο σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, το οποίο σύμφωνα με το Μνημόνιο θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι αποφάσεις για το τύπο και το περιεχόμενο της οριστικής ΦΜΥ - Ε7- και της βεβαίωσης αποδοχών - Επισημοποιήθηκε η παράταση μέχρι την 19 Ιουλίου



Στην δημοσιότητα οι αποφάσεις για το τύπο και περιεχόμενο του Ε7 - Επισημοποιήθηκε η παράταση μέχρι την 19 Ιουλίου

Στην δημοσιότητα δόθηκαν οι αποφάσεις για τον τύπο και το περιεχόμενο της οριστικής δήλωσης Ε7 καθώς και ο  Τύπος και περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων καθώς και του τρόπου υποβολής των στοιχείων αυτής.

Vodafone και Wind προχωρούν σε κοινή χρήση κεραιών και υποδομών



Το μεσημέρι της Τετάρτης θα ενημερώσουν σχετικά τον πρωθυπουργό

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχουν το μεσημέρι της Τετάρτης, οι επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα σχέδια συνεργασία τους.

Κάθε μήνα η υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων - Ο νέος τρόπος υποβολής τους - Τι προβλέπει το σχέδιο της απόφασης



Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο απόφασης για την Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση

Ονόματα έκπληξη στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ανακοινώθηκε στις 9 το βράδυ της Δευτέρας τους... Αγίου Πνεύματος η νέα κυβέρνηση η οποία συγκροτείται από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Η μεγάλη έκπληξη ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης που αναλαμβάνει το δύσκολο ρόλο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επομένως και των απολύσεων ενώ δύσκολο θα είναι το έργο του Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας και καλείται να βρει λύσεις σε σχέση με τη «μαύρη τρύπα» του ΕΟΠΥΥ.

«Επί τόπου» πρόστιμο έως 1.500 ευρώ για κάθε ανασφάλιστo απασχολούμενο

«Επί τόπου» πρόστιμο για κάθε ανασφάλιστο απασχολούμενο θα «κόβουν» στο εξής οι επιθεωρητές εργασίας όταν εντοπίζουν αδήλωτους εργαζόμενους. Την επιτόπια επιβολή του προστίμου -το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι τουλάχιστον 1.500 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο και θα πληρώνεται απ/ευθείας στις ΔΟΥ με έκπτωση 40% εφόσον εξοφλείται εμπρόθεσμα- προβλέπει σχέδιο απόφασης του υπουργείου Εργασίας που συμφωνήθηκε με την τρόικα στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των ποινών για την ανασφάλιστη εργασία και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

Επιπλέον φόροι για επιδόματα, συντάξεις και τόκους

Eξτρα φόρους φέρνει και φέτος για τη συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Με εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% θα επιβαρυνθούν όλα τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012 οι φορολογούμενοι, ανεξάρτητα από το εάν αυτά απαλλάσσονται του φόρου ή φορολογούνται αυτοτελώς.
Eξτρα φόρους φέρνει και φέτος για τη συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Με εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% θα επιβαρυνθούν όλα τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012 οι φορολογούμενοι, ανεξάρτητα από το εάν αυτά απαλλάσσονται του φόρου ή φορολογούνται αυτοτελώς.

Τριπλό «χαράτσι» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Εν μέσω «καύσωνα» έρχεται ο λογαριασμός για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Η αρχή θα γίνει με τα εκκαθαριστικά για τους φόρους παρελθόντων ετών (ΦΑΠ 2011 και ΦΑΠ 2012) και στη συνέχεια σειρά θα πάρει το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ για το 2013.
Εντός της τρέχουσας εβδομάδας ξεκινά από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η αποστολή των σημειωμάτων για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου.

Ηλεκτρονική διασταύρωση φορολογικών δηλώσεων για όλους

Σε αυτόματη διασταύρωση των στοιχείων που υποβάλλονται με τις φορολογικές δηλώσεις θα προχωρούν από φέτος τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών -αυτό σημαίνει ότι πολλοί φορολογούμενοι ίσως κληθούν στις εφορίες προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα «ύποπτα» στοιχεία.

Ποιά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις χορηγούν οι Δ.Ο.Υ. - Πως θεωρούνται τα αντίγραφα δηλώσεων εισοδήματος και εκκαθαριστικών


Ποιά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις χορηγούν οι ΔΟΥ .
Πως θεωρούνται τα αντίγραφα δηλώσεων εισοδήματος και εκκαθαριστικών εισοδήματος .
Ποια πιστοποιητικά θεωρούνται ακριβή αντίγραφα και σε ποια χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση για την πιστοποίησή τους ως γνήσια
Πως θα αποδείξετε στις δημόσιες υπηρεσίες το ύψος των ακαθάριστων εσόδων επιχείρησης. Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται.

Διευκρινίσεις για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο στην απόφαση του ΥΠΟΙΚ Δ6Γ 1091609 ΕΞ 2013/5.6.2013.
Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείου του κόμβου

http://taxheaven.gr

Εργατικός Χειρισμός Αργίας Αγίου Πνεύματος

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος για τον ιδιωτικό τομέα γενικότερα είναι, εκτός εξαιρέσεων που αναφέρονται παρακάτω, εργάσιμη ημέρα, σε αντίθεση με τον Δημόσιο Τομέα γενικά για τον οποίο έχει ορισθεί ως επίσημη ημέρα αργίας. Κατά συνέπεια, η απασχόληση των μισθωτών την ημέρα αυτή είναι νόμιμη και επιπλέον δεν δημιουργεί αξίωση για πρόσθετη αμοιβή τους.