Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Παράταση για την προμήθεια Φ.Τ.Μ. ή Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. από ορισμένους υπόχρεους του Κ.Φ.Α.Σ.


Μέχρι την 29η Μαρτίου μπορούν να προμηθευτούν Φ.Τ.Μ. ή Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. οι επιτηδευματίες  που είναι υπόχρεοι στην χρήση τους σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του ΚΦΑΣ. Η δυνατότητα αυτή παρασχέθηκε με την παρ. 7 της απόφασης ΠΟΛ. 1036/22.2.2013.

Πιο συγκεκριμένα, η παρ. 7 της ανωτέρω απόφασης αναφέρει τα ακόλουθα:

Συστάσεις για φορο-ελαφρύνσεις

Μείωση φόρων και όχι άλλες μειώσεις μισθών ζητά η Τράπεζα της Ελλάδος που εκτιμά πως το 2013 θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά, αλλά είναι πλέον ορατό το «τέρμα της διαδρομής» με ανάκαμψη το 2014. Προειδοποιεί πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και χαλάρωσης στις μεταρρυθμίσεις καθώς η απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου είναι η βασικότερη προϋπόθεση για την ανάκαμψη, ενώ αναμένει ενίσχυση ρευστότητας κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ τους επόμενους 12-18 μήνες μέσω επιστροφής καταθέσεων.

«Σεισμός» στην Ευρώπη από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία

Πολιτικό σεισμό συνιστά για την Ιταλία και την Ευρώπη, το αποτέλεσμα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών. Ουσιαστικά, όπως παραδέχθηκαν ήδη κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος -το οποίο κέρδισε μια πύρρειο νίκη- η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρωζώνης είναι από σήμερα ακυβέρνητη και δεν αποκλείεται να οδηγηθεί σύντομα πάλι στις κάλπες.

Απειλή προστίμων για το σύστημα εισροών - εκροών

Με αυστηρά πρόστιμα και αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους θα απειλούνται οι πρατηριούχοι που δεν θα εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών - εκροών στα βενζινάδικα εντός του χρονικού ορίου που προβλέπει ο νόμος. Αυτό θα περιλαμβάνει νομοθετική ρύθμιση που  επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, ήδη έχουν εγκαταστήσει στις επιχειρήσεις τους συστήματα εισροών - εκροών 1 στα 3 πρατήρια σε όλη τη χώρα, ενώ έως τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται ότι το ποσοστό θα έχει έφτασε στο 70%.
ΠΗΓΗ: Τα Νέα

«Ανοίγουν» 45.000 επιδοτούμενες θέσεις

Θέσεις πρακτικής άσκησης έως το 30% του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούν θα μπορούν να «ανοίγουν» οι ιδιωτικές επιχειρήσεις σε επιδοτούμενους -με «επιταγές εισόδου» στην αγορά εργασίας- άνεργους ηλικίας έως 29 ετών. Την ποσόστωση -η οποία για τις μικρές επιχειρήσεις από 0 - 3 άτομα θα είναι έως 1 θέση πρακτικής άσκησης δηλ. έως 100%- προβλέπει το τελικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία 45.000 θέσεων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

Επίδομα ανεργίας και σε επαγγελματίες – Ολόκληρη η απόφαση

Τον αποκλεισμό από την επιδότηση των ανέργων - ελεύθερων επαγγελματιών που οφείλουν ασφαλιστικές εσφορές στον ΟΑΕΕ, στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και στο ΕΤΑΑ, προβλέπει η τελική απόφαση του υπουργού Εργασίας, που δημοσιεύει η «Η». Τον αποκλεισμό επιβεβαιώνει και ο υπουργός δηλώνοντας στην «Η» ότι «σε δεύτερο χρόνο θα ενταχθούν κατά προτεραιότητα και οι ασφαλιστικά ενήμεροι, δηλαδή όσοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους και είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων».
Η απόφαση

Ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προωθεί η κυβέρνηση

Πάγωμα δόσεων, και ευνοϊκές ρυθμίσεις για αποπληρωμή χρεών περιλαμβάνονται στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που προωθεί η κυβέρνηση, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς μιλώντας στην ΝΕΤ. Ο κ. Σκορδάς σημείωσε ότι η ρύθμιση θα είναι έτοιμη τις επόμενες μέρες και διευκρίνισε ότι σ' αυτή θα μπορούν να υπαχθούν όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 32% τα τελευταία χρόνια, καθώς και ανεξάρτητα περιορισμών οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι χρόνια πάσχοντες.

Εισφορά αλληλεγγύης... σε τόκους και μερίσματα

Καινούργιους φορο-κωδικούς θα περιλαμβάνει το νέο βασικό έντυπο φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά την προσεχή άνοιξη από όλα τα φυσικά πρόσωπα καθώς για πρώτη φορά θα δηλωθούν υποχρεωτικά σε ξεχωριστούς κωδικούς τα εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, μερίσματα, αμοιβές μελών ΔΣ εταιρειών και άλλα εισοδήματα επί των οποίων θα επιβληθεί η ειδική εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές 1%-4% ανάλογα με το συνολικό ύψος εισοδήματος.

Κινήσεις για αύξηση των φορολογικών εσόδων

Κινήσεις τόνωσης των φορολογικών εσόδων που απλώνονται σε τέσσερα μέτωπα επιχειρεί το οικονομικό επιτελείο σε μια προσπάθεια να περιορίσει την «μαύρη τρύπα» που άνοιξε στον προϋπολογισμό από τον πρώτο κιόλας μήνα του έτους.

ΦΠΑ αυθημερόν!

Ένα φιλόδοξο σχέδιο αλλά μεγάλο σε ρίσκο για την πάταξη της φοροδιαφυγής σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με μέτρο-«κορμό» την είσπραξη ΦΠΑ σε καθημερινή βάση.
Όπως αποκαλύπτει μιλώντας προς «Το Βήμα» ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης το σχέδιο περιλαμβάνει δράσεις και για: