Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Παράταση χρόνου υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων 2012 (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                  
Tηλ.:  210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου

Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, για παράταση χρόνου υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων 2012

Παρατείνεται ο χρόνος υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων για τις συναλλαγές του ημερολογιακού έτους 2012, σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη.

Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διευκόλυνσης των φορολογουμένων για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων φορολογικών υποχρεώσεων κατά την παρούσα χρονική περίοδο, αποφασίζεται να παραταθεί η προθεσμία, που ξεκινά την 25η Ιουνίου 2013, για την υποβολή των καταστάσεων του Κ.Β.Σ. (Π.Δ. 186/1992 – ΦΕΚ 84Α’ ) για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2012, ως ακολούθως:

• Μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 1,2,3.

• Μέχρι την 3η Οκτωβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 4,5,6.

• Μέχρι την 7η Οκτωβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 7,8,9.

• Μέχρι την 10η Οκτωβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 0.

http://taxheaven.gr

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου οι συγκεντρωτικές καταστάσεις


Το προεδρίο της ΠΟΦΕΕ είχε εχθές 19.6.20913 συνάντηση με τον ΥφΟικ .Κο Μαυραγάνη.

Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν  η νέα παράταση για το πόθεν εσχες των εμβασμάτων, θέματα υποβολής δηλώσεων, η  παράταση δηλώσεων φυσικών προσώπων, και το θέμα της επιλογής για έλεγχο των δηλώσεων που περιέχουν παρακρατούμενους φόρους.
Η ΠΟΦΕΕ έστειλε σήμερα για τα ανωτέρω θέματα επίσιμη επιστολή στον Υφ.Οικονομικών.

Υπενθύμιση! Σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. μηνός ΜαΐουΥπενθύμιση! Σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ μηνός Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε  στους συναδέλφους την νέα προθεσμία υποβολής ΧΡΕΩΣΤΙΚΩΝ περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ σύμφωνα με τις νέες διατάξεις.

Νέα σύμβαση για την αναβάθμιση του TAXISnet


Νέα σύμβαση για την αναβάθμιση του TAXISnet
Στόχος της η απρόσκωπτη λειτουργία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών


Σύμβαση για την προσαρμογή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του νέου TAXISnet που λειτουργούν παραγωγικά για τις ανάγκες της παραλαβής δηλώσεων οικονομικού έτους 2013 υπέγραψαν σήμερα Πέμπτη η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και η εταιρεία Intrasoft International.
 

Επιστολή Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για προθεσμίες δηλώσεων και προβλήματαΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42 - 46 - ΑΘΗΝΑ 104 34
ΤΗΛ: 210 8253445 - FAX: 210 8253446 * Ε - Μail: pofee@otenet.gr
ΑΠ.ΑΝΑΓ. ΠΟΛ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ.ΚΑΤ. 545/4787/94

Προς το Υπουργείο Οικονομικών
Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη

Κοινοποίηση
• Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
• Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κ. Γεώργιο Κριτσέλη
• Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χαράλαμπο Τσαβδάρη

Αθήνα, 20 Ιουνίου 2013

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 072

Αξιότιμε κε Γενικέ,

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου οι συγκεντρωτικές καταστάσεις

Πώς θα ρυθμιστούν τα χρέη στο ΙΚΑ - Ολόκληρη η εγκύκλιος

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις στο ΙΚΑ όσοι χρωστούν εισφορές έως 31/12/2012 προκειμένου να τις εξοφλήσουν με εκπτώσεις σε 48 δόσεις ή κατ' εξαίρεση σε 100 δόσεις και χωρίς έκπτωση, αν το χρέος δεν ξεπερνά τις 5.000 ευρώ.

«Δεν υπάρχει απειλή νέων μέτρων» λένε στο υπουργείο Οικονομικών

«Δεν υπάρχει απειλή νέων μέτρων» λένε στο υπουργείο Οικονομικών μετά από τις συναντήσεις τόσο του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά (το απόγευμα της Τρίτης) όσο και του αρμόδιου Υπουργού κ. Γιάννη Στουρνάρα (το πρώι της ίδιας ημέρας) με την τρόικα.

Ξεκινάει η καταβολή συντάξεων με το σύστημα της προκαταβολής

Ξεκινάει από την επόμενη εβδομάδα η καταβολή της προκαταβολής σύνταξης στους υπαλλήλους του Δημοσίου οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτησης συνταξιοδότησης.
Όπως αναφέρεται σε υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα ο Ιούνιος είναι ο πρώτος μήνας εφαρμογής του νέου θεσμού και η προκαταβολή της σύνταξης θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα δηλαδή την επόμενη Παρασκευή 28 Ιουνίου.

ΗΔΙΚΑ: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΕΚ για φορολογική δήλωση 2013

Ξεκίνησε από την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 η λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας με τίτλο «Φορολογικές Βεβαιώσεις ΕΤΕΑ» στους διαδικτυακούς ιστότοπους (web sites) της ΗΔΙΚΑ ΑΕ (www.idika.gr), του ΤΕΑΔΥ (www.teady.gr) και του ΤΕΑΙΤ (www.teait.gr). Μέσω της υπηρεσίας, οι συνταξιούχοι του ΤΕΑΔΥ, του ΤΕΑΠΟΚΑ και του ΤΕΑΥΕΚ έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τη βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απευθείας διαδικτυακά (μέσω internet).

Προς παράταση η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, η καθυστέρηση από την πλευρά των τραπεζών να στείλουν τα ηλεκτρονικά στοιχεία για τις καταθέσεις δημιουργεί το πλαίσιο για την χορήγηση της παράτασης.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων κανονικά λήγει στις 30 Ιουνίου, ενώ από τα στοιχεία προκύπτει ότι έως σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 450.000 δηλώσεις από το σύνολο των 6,5 εκατομμυρίων που αναμένεται να κατατεθούν.
ΠΗΓΗ: Έθνος

«Μπλοκάρουν» οι τροϊκανοί τον ΦΠΑ στην εστίαση - παράταση στις διαπραγματεύσεις

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου. Τον πρωθυπουργό επισκέφτηκαν οι επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ). Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα υπάρξει ένα διάλειμμα στις συζητήσεις, με την τρόικα να αναχωρεί για το εξωτερικό και να επανέρχεται στις αρχές Ιουλίου.

Στο στόχαστρο της εφορίας όσοι έστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 50.000 ευρώ

Στο στόχαστρο των φοροελεγκτών βρίσκονται τώρα και οι φορολογούμενοι που απέστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 50.000 ευρώ την περίοδο 2009 - 2011 με στόχο να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και συγκεκριμένα όσοι «φυγάδευσαν» καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού χωρίς να δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει στην εφορία.

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Απίστευτο! Το εφάπαξ στο Δημόσιο μόλις...5.300 ευρώ

Δραστική περικοπή στα εφάπαξ του Δημοσίου (και όσων άλλων Ταμείων Πρόνοιας επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό) έρχεται από την 1/1/2014 ενώ επισπεύδεται κατά 1 εξάμηνο (δηλ από τον Ιούνιο - Ιούλιο του '14 και όχι από την 1/1/2015) η περικοπή των επικουρικών συντάξεων που θα υπολογίζονται με βάση τις ετήσιες εισφορές των "εν ενεργεία".

Η καυτή ατζέντα του Στουρνάρα με την τρόικα

Τέσσερα καυτά θέματα -η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, οι φορολογικές νομοθετικές εκκρεμότητες, οι επιδόσεις και η ανασυγκρότηση του φοροελεγκτικού μηχανισμού, καθώς και η αναθεώρηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων μετά το ναυάγιο της ΔΕΠΑ- κυριαρχούν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων του οικονομικού επιτελείου με τη τρόικα.
Έχοντας ικανοποιήσει βασικές δεσμεύσεις για τη τρέχουσα αξιολόγηση, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θέτει ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων με τους δανειστές το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για έστω και προσωρινή για διάστημα έξι μηνών μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 13% από 23% για την εστίαση με το επιχείρημα της τόνωσης του τουρισμού αλλά και των εισπράξεων του Δημοσίου.

Οι προθεσμίες για το «χαράτσι»

Έως τις 21 Ιουνίου θα δέχονται τα καταστήματα της ΔΕΗ πληρωμές λογαριασμού ρεύματος μαζί με το χαράτσι και ως τις 18 Ιουνίου οι σχετικοί λογαριασμοί θα μπορούν να εξοφλούνται και στις τράπεζες, όπως ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ, υπενθυμίζοντας ότι από τις 22 Ιουνίου, η εταιρεία θα προχωρήσει σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών για το ειδικό τέλος ακινήτων. Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα αποστείλει στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών όλα τα ανεξόφλητα ποσά για το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) 2012, που είχαν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν είχαν πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.
Έτσι, μετά την 21η Ιουνίου οι καταναλωτές δεν θα μπορούν να εξοφλούν το ΕΕΤΗΔΕ μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
ΠΗΓΗ: Ημερησία

Τα μυστικά της δήλωσης για οικονομία στον φόρο

Ανησυχία και άγχος έχουν πολλοί συμπολίτες μας για την υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης.
Από τη μια είναι οι φόροι, τα χαράτσια, οι αλλαγές που έγιναν και από την άλλη η οικονομική κρίση, η ανέχεια, η ανεργία και το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο.
Η δήλωση πρέπει να υποβληθεί μέχρι 30 Ιουνίου, το σχεδόν βέβαιο είναι ότι θα δοθεί τουλάχιστον μία παράταση.