Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Οδηγίες προς ασφαλισμένους της «EIG evima»

Η αναστολή της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας «EIG evima Ασφαλιστική» από την Τράπεζα της Ελλάδας, δημιουργεί πονοκέφαλο όχι μόνο στους περίπου 270.000 ασφαλισμένους της και τους εργαζόμενους σε αυτή αλλά και σε όσους είχαν παλαιότερα εμπλακεί σε ατύχημα με αυτοκίνητο που ήταν ασφαλισμένο στη συγκεκριμένη εταιρεία.
Μιλώντας στον BHMA FM 99,5 για τα προβλήματα που ανακύπτουν από την συγκεκριμένη εξέλιξη, ο κ. Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, εκπρόσωπος του κλάδου Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, επεσήμανε τα ακόλουθα:

Βαριά πρόστιμα για οχήματα χωρίς ασφάλιση

Με «τσουχτερά» πρόστιμα και ελέγχους μέσω διασταυρώσεων επιχειρεί το υπ. Οικονομικών να «μπλοκάρει» τα ανασφάλιστα οχήματα. Για τον λόγο αυτό προωθεί άμεσα στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση.

«Κούρεμα» και δόσεις ή φυλακή για τα χρέη

Η καθίζηση των φορολογικών εσόδων και των ασφαλιστικών εισφορών τον Ιανουάριο, που σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στην αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων νοικοκυριών και ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν πληγεί τα εισοδήματά τους, φέρνει πιο κοντά μια γενική και γενναία ρύθμιση του συνόλου των οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ταμεία με «κούρεμα» προστίμων στο 20% της συνολικής οφειλής και πολλές δόσεις.

Ποιοι απειλούνται με κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο

“Ραβασάκια” σε 2,5 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου αποστέλλει μέχρι τις 10 Μαρτίου το υπουργείο Οικονομικών με ξεκάθαρο μήνυμα: Εξοφλείστε ή ρυθμίστε τα χρέη σας γιατί σε διαφορετική περίπτωση ξεκινούν διαδικασίες κατάσχεσης.
Οι κατασχέσεις αφορούν σε μισθούς , συντάξεις , καταθέσεις , απαιτήσεις εις χείρας τρίτων όπως για παράδειγμα ενοίκια και λοιπά περιουσιακά στοιχεία.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Από φέτος η χορήγηση του ειδικού επιδόματος ύψους 500 ευρώ το χρόνο για κάθε ένα τέκνο

Το πολυτεκνικό επίδομα των 500 ευρώ θα παίρνουν για κάθε ένα από τα παιδιά τους οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, και όχι μόνο για τρίτο παιδί και πάνω όπως είχε αρχικά διαφανεί από τη σχετική ρύθμιση που ψηφίστηκε με το φορολογικό νομοσχέδιο. Ανοιχτό φαίνεται να είναι και το ενδεχόμενο να φορολογηθεί αυτό το μικρό βοήθημα των πολυτέκνων, με αποτέλεσμα η πραγματική ενίσχυση να είναι πολύ μικρότερη από 500 ευρώ ανά παιδί.

Από τον Απρίλιο χάνεται οριστικά το επίδομα γάμου

Από τον Απρίλιο χάνεται οριστικά το επίδομα γάμου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση και είναι παντρεμένοι θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται κατά 10%.

Νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα: Εως και διαγραφή χρεών που θεωρούνται ανείσπρακτα

Σύμφωνα με όσα λέει στην Καθημερινή της Κυριακής ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, η ρύθμιση θα είναι απολύτως προσαρμοσμένη στο οικονομικό προφίλ του κάθε οφειλέτη, καθώς θα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια ανάλογα με αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων προς τους πελάτες τους. Δηλαδή, η οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη, η προηγούμενη συμπεριφορά του κ.λπ. Κατ' αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η δυνατότητα καταβολής των δόσεων προς όφελος και των δύο πλευρών. Ο κ. Θεοχάρης προαναγγέλλει, επίσης, τη διαγραφή των χρεών τα οποία θεωρούνται ανείσπρακτα, προκειμένου να μειωθεί το διοικητικό βάρος και να υπάρχει μία ρεαλιστική εικόνα για το ύψος των οφειλών προς το Δημόσιο.

Φορο-επιβαρύνσεις και φορο-ελαφρύνσεις στην ακίνητη περιουσία – Παραδείγματα υπολογισμού φόρου

Τη χρυσή τομή ώστε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν υψηλότερα έσοδα από τη φορολόγηση των ακινήτων, να διορθωθούν φορολογικές στρεβλώσεις που «έφεραν» υπέρμετρη επιβάρυνση στους μικροιδιοκτήτες και να αμβλυνθούν οι πολιτικές αντιδράσεις, αναζητεί η κυβέρνηση πριν καταλήξει στο νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

Προτυποποιημένα καταστατικά για Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., Ο.Ε. και Ε.Ε.


Σύμφωνα με  κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, καθορίστηκε το ελάχιστο  περιεχόμενο των προτυποποιημένων καταστατικών της Ανωνύμου Εταιρείας, της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης, της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ), της Ομορρύθμου Εταιρείας και της Ετερορρύθμου Εταιρείας το οποίο συμπληρώνεται από την Υπηρεσία Μιας Στάσης (συμβολαιογράφο), αν πρόκειται για ανώνυμη εταιρία, εταιρία περιορισμένης ευθύνης, και την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία ή από τους ιδρυτές αν πρόκειται για ομόρρυθμη εταιρία, ετερόρρυθμη εταιρία και Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία μόνο ως προς τα στοιχεία που διαφοροποιούν την εταιρεία από άλλες διαφορετικού εταιρικού τύπου.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση:
Κ.Υ.Α. αριθμ. Κ2-828/31.1.2013

Απάτη-«μαμούθ» 244 εκ. ευρώ με επιστροφή ΦΠΑ

Απάτη ύψους 244 εκατ. ευρώ με την επιστροφή του ΦΠΑ σε 37.000 αγρότες ερευνούν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.
Σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρη για το 2012 292.000 δικαιούχοι επιστροφής ΦΠΑ εισέπραξαν επιστροφή 11% ΦΠΑ συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ. Από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 37.000 πήραν 244 εκατ. ευρώ. Οι διασταυρώσεις των στοιχείων για τη φετινή επιστροφή του ΦΠΑ που πια έχει κατέβει στο 6% έδειξαν πως σε αυτές τις περιπτώσεις είχαν εισόδημα από ΦΠΑ μέχρι και τετραπλάσιο του δηλωθέντος εισοδήματος τους. Οι έλεγχοι συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο δικαιολογείται αυτή η επιστροφή του ΦΠΑ.

Νέοι επιχειρηματίες διεκδικούν χρηματοδότηση έως και 500.000 ευρώ

Την ευκαιρία να κερδίσουν χρηματοδότηση έως 500.000 ευρώ καθώς και ολοκληρωμένη υποστήριξη με τη μορφή καθοδήγησης και συμβουλευτικών υπηρεσιών προκειμένου να δημιουργήσουν τη νέα τους επιχείρηση, προσφέρει σε επιχειρηματίες με έδρα στην Ελλάδα ετήσιο πρόγραμμα βραβείων. Στο πλαίσιο του οποίου, μπορούν οι υποψήφιοι να στείλουν αιτήσεις στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, για ακόμη λίγες ημέρες.