Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Ιδιοκτήτες ΙΧ: Τυπώνουν αλλά δεν πληρώνουν τα τέλη

Με την προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, ένας στους δύο φορολογούμενους φαίνεται πως αφήνει την καταβολή του ποσού για την τελευταία στιγμή. Εν τω μεταξύ, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η κατάθεση πινακίδων στις εφορίες.
Σύμφωνα με Τα Νέα μέχρι την Τετάρτη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν καταγράψει 4,5 εκατομμύρια εκτυπώσεις ειδοποιητηρίων πληρωμής από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων ιδιοκτητών οχημάτων.
Πρακτικά, οκτώ στους δέκα φορολογουμένους είχαν τυπώσει το ειδοποιητήριο πληρωμής. Στο μέτωπο των εισπράξεων, όμως, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική.
ΠΗΓΗ: Το Βήμα

Δημοσκόπηση: Η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση

Η απογοήτευση και η απαισιοδοξία είναι αποτυπωμένη στην έρευνα της ALCO για τη ΝΕΤ την Πέμπτη.
Επτά στους δέκα ερωτηθέντες διατυπώνει την άποψη ότι η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 63% δεν είναι ικανοποιημένο από την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα.

Πώς διαμορφώνονται τριετίες, κατώτατος μισθός, συμβάσεις

Με νέο τρόπο θα καθορίζεται πλέον ο κατώτερος μισθός την επόμενη χρονιά, ενώ καταργείται το επίδομα γάμου για όσους αμείβονται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση. Οι αλλαγές στον κατώτερο μισθό θα τεθούν σε ισχύ τον Απρίλιο. Τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν όσοι αμείβονται με τον κατώτερο μισθό και δικαιούνται σήμερα επίδομα γάμου.
Το επίδομα δεν διασώζεται από την 1η Απριλίου, κάτι που συνεπάγεται μείωση του μισθού κατά 10%. Αλλαγές και στο «μέτωπο» των κλαδικών συμβάσεων, οι οποίες λήγουν αυτόματα στις 14 Φεβρουαρίου, εφόσον έχουν υπογραφεί το 2011. Μετά τη λήξη της μετενέργειας -και εφόσον δεν υπογραφεί νέα κλαδική- οι μισθοί θα καθορίζονται με επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις (και θα μπορούν να πέσουν ακόμα και στα επίπεδα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης). Ειδικότερα:

Ξεκίνησαν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Κρήτη


Στην Κρήτη βρίσκεται από χτες το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer της εταιρίας PGS, στο πλαίσιο των σεισμογραφικών ερευνών για την εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Δυτική και Νότια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το marinetraffic.com το πλοίο βρίσκεται στα νερά Νότια του Νομού Ηρακλείου από τις 02:49 τα ξημερώματα της Πέμπτης ή τουλάχιστο τότε άνοιξε το σύστημα AIS, αφού δεν υπάρχει αρχείο της πορείας του για τις προηγούμενες ημέρες. Tουλάχιστο για 15-20 ημέρες είχε κλειστό το σύστημα εντοπισμού του, όπου τότε ερευνούσε την περιοχή του Ιονίου Πελάγους.

Το πλοίο αυτήν την ώρα, όπως διαβάζουμε στο FlashNews, βρίσκεται 22 ναυτικά μίλια Νότια του χωρίου Σιδωνία του Νομού Ηρακλείου, κινείται με ταχύτητα 4 κόμβων περίπου, ενώ σύμφωνα πάντα με το ιχνος του από το marinetraffic.com, έχει καλύψει από τα ξημερώματα μία απόσταση 44 μιλίων έρευνας, ξεκινώντας από ένα σημείο 45 ναυτικά μίλια περίπου ανοιχτά από τους Καλούς Λιμένες.

Ουσιαστικά δηλαδή η έρευνα ξεκινάει ανοιχτά του Νομού Ηρακλείου και θα κρατήσει πιθανότατα και όλο τον Γενάρη...

Πηγή Ημερησία

Οδηγίες για την διόρθωση σφαλμάτων στα εκκαθαριστικά ΦΜΑΠ φυσικών προσώπων δόθηκαν από το Υπ.Οικονομικών


Οδηγίες για την διόρθωση εκκαθαριστικών σημειωμάτων ΦΜΑΠ δόθηκαν από το Υπ.Οικονομικών

Σε περίπτωση διαφωνίας του υποχρέου με τα στοιχεία των ακινήτων, όπως αυτά αναγράφονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα – δήλωση Φ.Α.Π., παρέχεται η δυνατότητα διορθώσεως αυτών, με υποβολή στον προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. δήλωσης στοιχείων ακινήτων του οικείου έτους. Οι διορθώσεις που πραγματοποιούνται μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του δεύτερου μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της δήλωσης – εκκαθαριστικού σημειώματος Φ.Α.Π.

Δείτε όλη την εγκύκλιο εδώ.

Ε.ΦΟ.Β.Ε. – Παράταση σε: Τέλη κυκλοφορίας, παράδοση πινακίδων, κλειδάριθμο και Ε9

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνονται:
  • Τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι 08 Ιανουαρίου 2013
  • Η παράδοση πινακίδων μέχρι 08 Ιανουαρίου 2013
  • Η παραλαβή κλειδαρίθμου μέχρι 30 Απριλίου 2013
  • Η πύλη για την υποβολή δηλώσεων Ε9 θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι νεώτερης ανακοίνωσης από το Υπουργείο Οικονομικών