Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Τα πρώτα «λουκέτα» για ανασφάλιστους αλλοδαπούς

Τα πρώτα «λουκέτα» επιχειρήσεων που βρέθηκαν να απασχολούν ανασφάλιστους αλλοδαπούς βάζει, ενεργοποιώντας το νόμο 4052/12 ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτσης. Τα «λουκέτα» είναι για διάστημα πέντε ημερών και μπαίνουν στην επιχείρηση στην οποία εργαζόταν παράνομα ο λαθρομετανάστης πακιστανικής καταγωγής, δράστης της εγκληματικής ενέργειας στην Πάρο, καθώς και σε άλλη μια επιχείρηση (στο ίδιο νησί) η οποία ελέγχθηκε από κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας την ίδια περίοδο.

Καπέλο 1.500 ευρώ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Επιπλέον 1.000-1.500 ευρώ θα χρειαστεί να ξοδέψει τον προσεχή χειμώνα μια μέση ελληνική οικογένεια για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, εξαιτίας της επικείμενης εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης.
Τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος κατέληξαν οριστικά ότι ο ενιαίος φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα εξισωθεί στο 80% των επιπέδων του κίνησης, γεγονός που σημαίνει ότι από τα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο σήμερα θα ανέλθει στα 330 ευρώ. Δηλαδή, με βάση τις σημερινές τιμές διυλιστηρίου, ο καταναλωτής θα πληρώνει για κάθε λίτρο 33,2 λεπτά επιπλέον (ειδικός φόρος συν ΦΠΑ).

Διπλάσια τέλη κυκλοφορίας ΙΧ για όσους δεν τα πλήρωσαν

Μέσα στον Σεπτέμβριο ξεκινά η διασταύρωση στοιχείων για να εντοπιστούν όσοι κάτοχοι αυτοκινήτων δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για εφέτος, ενώ το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή νέο σύστημα πληρωμής των τελών, με ηλεκτρονική έκδοση ειδοποιητηρίων και κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων.

Στα 13,5 δισ. ανεβαίνει το νέο πακέτο μέτρων

Κοντά στην οριστικοποίηση του νέου πακέτου μέτρων, που πρέπει να έχει λάβει την έγκριση της τρόικας, το αργότερο έως το Eurogroup της 14ης Σεπτεμβρίου βρίσκεται η κυβέρνηση, λίγα 24ωρα πριν τις κρίσιμες διαβουλεύσεις του Αντ. Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο «πακέτο» θα περιλαμβάνει, τελικά, περικοπές δαπανών έως και 13,5 δισ. ευρώ, ώστε να προκύψει καθαρό δημοσιονομικό αποτέλεσμα 11,5 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα, για τη διετία 2013 - 2014, εκτός και εάν η χώρα λάβει παράταση και τα μέτρα επιμεριστούν στην τετραετία 2013 - 2016.

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ - Τέλος στα δώρα δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων


Όλο και πιο “βαρύ” γίνεται μέρα με την ημέρα το πακέτο μέτρων της διετίας 2013 – 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό περιλήφθηκε πρόταση για κατάργηση και των δώρων (Χριστουγέννων , Πάσχα και επίδομα αδείας) που λαμβάνουν οι 400.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Όπως έχει γράψει το “Έθνος” δεδομένη πρέπει να θεωρείται η κατάργηση των δώρων των εν ενεργεία υπαλλήλων αλλά πλέον στο “τραπέζι” έπεσε ανάλογη πρόταση και για τους συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι λαμβάνουν 800 ευρώ μικτά τον χρόνο εκ των οποίων τα 400 ευρώ τα Χριστούγεννα , 200 το Πάσχα και άλλα 200 το καλοκαίρι.

"Ψήνεται" ρύθμιση - σκούπα για εκπρόθεσμες δηλώσεις φόρων


Τη θέσπιση ρύθμισης για την υποβολή πάσης φύσεως εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμα και άλλες κυρώσεις εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που έχει πέσει στο τραπέζι των επιτελών της Καραγιώργη Σερβίας με στόχο την τόνωση των φορολογικών εσόδων τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη υστέρηση σε σχέση με τους στόχους.

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Η ΕΕ ποινικοποιεί την απάτη με αντικείμενο το ΦΠΑ


Attachment files:


ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ η απάτη με αντικείμενο το ΦΠΑ, με ενιαίες ρυθμίσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη νέα οδηγία που πρόκειται να εκδώσει η ΕΕ «σχετικά με την καταπολέμηση, μέσω του ποινικού δικαίου, της απάτης εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης».

Ο νέος τρόπος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ΙΧ - Οι ποινές για τους παραβάτες


Στην κατάργηση του σήματος των τελών κυκλοφορίας και στην υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου για τον έλεγχο της πληρωμής του προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την αύξηση τω εσόδων του.
Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο Γενικός Γραμμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι το σήμα που επικολλάται στο παρμπρίζ θα καταργηθεί και αποδεικτικό πλέον θα είναι η απόδειξη πληρωμής στις τράπεζες.

Στην περίπτωση που τα τέλη δεν πληρωθούν, θα μπλοκάρεται η υποβολή της φορολογικής δήλωσης, ενώ το ποσό θα διπλασιάζεται.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το νέο σύστημα σε ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής.

Με αυτόν τον κωδικό θα πληρώνουν τα τέλη στις τράπεζες, όπως και στο παρελθόν. Αποδεικτικό πληρωμής θα αποτελεί η απόδειξη εξόφλησης και όχι το σήμα.

Αν δεν καταβληθεί καθόλου, ο κάτοχος, του ΙΧ δεν θα μπορεί να υποβάλει φορολογική δήλωση αφού όταν θα συμπληρώνει στο Ε1 το αριθμό κυκλοφορίας το σύστημα θα εμφανίζει την οφειλή που εκκρεμεί.

Για να ολοκληρώσει την υποβολή της δήλωσης θα πρέπει προηγουμένως να εξοφλήσει το χρέος του

Πηγή Moneyonline.gr

Φόρος εισοδήματος σε δόσεις – Οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών

Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε οδηγίες σχετικά με τη χρήση της  Εφαρμογής Δόσεων Φόρου Εισοδήματος.
Για να τις διαβάσετε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
pdfΟδηγίες Υπουργείου Οικονομικών.pdf