Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ο νέος τρόπος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ΙΧ - Οι ποινές για τους παραβάτες


Στην κατάργηση του σήματος των τελών κυκλοφορίας και στην υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου για τον έλεγχο της πληρωμής του προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την αύξηση τω εσόδων του.
Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο Γενικός Γραμμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι το σήμα που επικολλάται στο παρμπρίζ θα καταργηθεί και αποδεικτικό πλέον θα είναι η απόδειξη πληρωμής στις τράπεζες.

Στην περίπτωση που τα τέλη δεν πληρωθούν, θα μπλοκάρεται η υποβολή της φορολογικής δήλωσης, ενώ το ποσό θα διπλασιάζεται.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το νέο σύστημα σε ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής.

Με αυτόν τον κωδικό θα πληρώνουν τα τέλη στις τράπεζες, όπως και στο παρελθόν. Αποδεικτικό πληρωμής θα αποτελεί η απόδειξη εξόφλησης και όχι το σήμα.

Αν δεν καταβληθεί καθόλου, ο κάτοχος, του ΙΧ δεν θα μπορεί να υποβάλει φορολογική δήλωση αφού όταν θα συμπληρώνει στο Ε1 το αριθμό κυκλοφορίας το σύστημα θα εμφανίζει την οφειλή που εκκρεμεί.

Για να ολοκληρώσει την υποβολή της δήλωσης θα πρέπει προηγουμένως να εξοφλήσει το χρέος του

Πηγή Moneyonline.gr