Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ανοιχτά 52 Κυριακές τα μικρά καταστήματα. Λουκέτα σε πρατήρια που κλέβουν στην αντλία

Ανοιχτά 52 Κυριακές τον χρόνο θα μπορούν να είναι τα μικρά εμπορικά καταστήματα, κάτω των 250 τετραγωνικών, τα οποία δεν έχουν καμία νομική σχέση με αλυσίδες καταστημάτων, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Νέο «χαράτσι» σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις – Αύξηση του τέλους επιτηδεύματος

Σε αύξηση του τέλους επιτηδεύματος που καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους για την φορολογική ανακούφιση τρίτεκνων και πολύτεκνων.

Το τελικό σχέδιο για το νέο φορολογικό – Ανώτατος συντελεστής στο 40%

Στο «τραπέζι» του Υπουργείου Οικονομικών και σήμερα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη - οπότε και κατατίθεται στη Βουλή - πρέπει να έχει ολοκληρωθεί. Μετά από τη χθεσινή συνάντηση του κ. Ι. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για σήμερα, με τις κυβερνητικές προσπάθειες να αποβλέπουν σε ένα απλούστερο, δικαιότερο και με αναπτυξιακή κατεύθυνση φορολογικό σχέδιο. Με την τελική πρόταση που προωθείται, μειώνονται οι φορολογικές κλίμακες και επεκτείνεται το αφορολόγητο, εντάσσονται στη φορολογητέα μάζα όσοι έως σήμερα δεν φορολογούνταν (αγρότες και επαγγελματίες) και ευνοείται η επιχειρηματικότητα, μέσω της μείωσης των συντελεστών για τις επιχειρήσεις, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν από το τέλος επιτηδεύματος οι μισθωτοί με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Εμπορικά: 6 Κυριακές ανοιχτά - 4 περίοδοι εκπτώσεων


Εξι Κυριακές το χρόνο θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, ενώ θα μπορούν, επίσης, να διενεργούνται τέσσερις περίοδοι εκπτώσεων κάθε χρόνο, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που θα παρουσιάσουν την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Αθανάσιος Σκορδάς.

Και Παρασκευή θα γίνονται συναλλαγές στα τμήματα Κ.Β.Σ. -Εισοδήματος και Μητρώου των Δ.Ο.Υ.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου

Για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του κοινού, καθιερώνεται, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα 07/12/2012,  ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, η λειτουργία των Τμημάτων Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), Εισοδήματος και Μητρώου των Δ.Ο.Υ και κατά την ημέρα Παρασκευή.

Η απόφαση είναι άμεσα εφαρμόσιμη.

Οι ώρες συναλλαγής κοινού παραμένουν όπως ισχύουν για όλες τις ημέρες και για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Με απειλή κατάσχεσης καταφθάνουν τα ειδοποιητήρια για το χαράτσι

Ειδοποιητήρια σε περίπου 350.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2011 ετοιμάζεται να στείλει το υπουργείο Οικονομικών. Με τα ειδοποιητήρια, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα καλούνται να εξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές τους γι' αυτά