Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ποιοι δικαιούνται επίδομα τέκνων και τι ποσό

Επίδομα από 13,3 ως 40 ευρώ για κάθε παιδί δικαιούνται οι οικογένειες με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα. Βασική προϋπόθεση είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση, ακόμα και αν δεν έχουν υποχρέωση να το κάνουν λόγω χαμηλού εισοδήματος.
Ήδη οι συναρμόδιοι υπουργοί υπέγραψαν απόφαση, η οποία προβλέπει ότι επίδομα τέκνων δικαιούνται ακόμη και όσοι έχουν ένα παιδί. Ακολουθούν οι πίνακες με τα επιδόματα που θα εισπράξουν οι γονείς που έχουν από ένα έως τέσσερα παιδιά, αλλά και τα τέσσερα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να εισπράξουν έως και 3.920 ευρώ.

Οκτώ μέτρα για να βγούμε από την κρίση

Η περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους μας , εφόσον βέβαια η Ελλάδα επιτύχει εφέτος πρωτογενές πλεόνασμα, αποτελεί το “κλειδί” για να “σταθεί η χώρα στα πόδια της” υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε συνέδριο της Τράπεζας της Ελλάδας για την κρίση στην Ευρωζώνη.

Πρεμιέρα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Αρχίζει σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία είναι υποχρεωτική για όλους.
Η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων από όλους τους φορολογούμενους αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι δεν μπορούν να παραλάβουν τις βεβαιώσεις που χρειάζονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Εξαίρεση αποτελούν οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ, που θα μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., είτε ταχυδρομικά είτε αυτοπροσώπως, μόνο εφόσον δεν αναθέσουν τη συμπλήρωση σε λογιστές.
Για την ηλεκτρονική υποβολή οι φορολογούμενοι θα πρέπει να διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet. O υποψήφιος νέος χρήστης του Taxisnet συμπληρώνει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του και μετά θα πρέπει να μεταβεί στη Δ.Ο.Υ., για να παραλάβει τον κλειδάριθμο.
Οι φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου.
ΠΗΓΗ: Ημερησία

Τόκοι - Δηλώσεις μόνο για ποσά άνω των 250€

Τόκοι από 250 ευρώ και πάνω που πιστώθηκαν σε λογαριασμούς το 2012 θα αναγραφούν στις φορολογικές δηλώσεις.
Οι φορολογούμενοι υποχρεωτικά δηλώνουν φέτος έσοδα από τόκους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αναμένεται εντός της ημέρας, ορίζεται ως όριο τα 250 ευρώ. Στην ίδια εγκύκλιο θα διευκρινίζεται τι συμβαίνει όταν ένας τραπεζικός λογαριασμός έχει συνδικαιούχους και θα αποσαφηνίζεται αν αναγράφεται στη δήλωση το προ φόρων ή το καθαρό μετά φόρους ποσό των τόκων. Επίσης σήμερα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή δηλώσεων μισθωτών - συνταξιούχων.

"Κουρεύονται" οι καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ

Το «πράσινο φως» για το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ σε μελλοντικές διασώσεις/εκκαθαρίσεις τραπεζών ενέκρινε το βράδυ της Δευτέρας η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σε ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της κοινοτικής οδηγίας για τις τραπεζικές διασώσεις «εκ των έσω» (bail-in) που θα υιοθετήσει όπως όλα δείχνουν το κυπριακό μοντέλο.

Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΙΚΑ για φορολογική δήλωση 2013

Τέλος στην αποστολή των βεβαιώσεων συντάξεων που έστελνε ταχυδρομικά έβαλε το ΙΚΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, από το απόγευμα της Τετάρτης 22-5-2013 λειτουργεί η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία (στην ιστοσελίδα www.ika.gr) που επιτρέπει στους Συνταξιούχους (ή σε παιδιά / εγγόνια τους που είναι εξοικειωμένοι με το internet) να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις Βεβαιώσεις Αποδοχών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΟΤΕ για όλες τις κατηγορίες σύνταξης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου). [Μπορείτε να εκτυπώσετε τη βεβαίωση σύνταξης για το 2012, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

«Τέλος» οι φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τέλος στις φορολογικές δηλώσεις για φορολογούμενους με εισόδημα από μια πηγή φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα δοθεί τις επόμενες μέρες σε διαβούλευση.
Με βάση το νέο φορολογικό όσοι φορολογούνται στην πηγή του εισοδήματός τους δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φορολογική δήλωση αφού η εκκαθάριση θα γίνεται κάθε μήνα. Με τον τρόπο αυτό παίρνουν τέλος οι φορολογικές δηλώσεις.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Φορολογικές Δηλώσεις Οικ. Έτους 2013

Θα πάρουν φωτιά τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια , αφού ανοίγει η ηλεκτρονική «πύλη» του Τaxisnet για να υποδεχθεί περίπου 6.000.000 φορολογικές δηλώσεις....
Φέτος, όλοι ανεξαιρέτως οι φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει ταλαιπωρία για περίπου ένα εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι θα πρέπει υποχρεωτικά να προσέλθουν στην Εφορία για να παραλάβουν «κλειδαρίθμους» προκειμένου να μπορέσουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους.