Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μέσω διαδικτύου η ενημέρωση των στοιχείων των συνταξιούχων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους συνταξιούχους του ΙΚΑ για να μπορούν να ελέγξουν εάν είναι καταχωρημένοι σωστά οι αριθμοί ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, έθεσε σε λειτουργία το Ίδρυμα. Σκοπός είναι η διευκόλυνση των συνταξιούχων και η αποφυγή της ταλαιπωρίας με την προσέλευσή τους στα υποκαταστήματα.

Ασφαλείς οι καταθέσεις, μέχρι τέλη Μαΐου η ανακεφαλαιοποίηση

Κατηγορηματικά απέρριψε το σενάριο να ζήσει η Ελλάδα ό,τι και η Κύπρος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στη συνέντευξή του στη ΝΕΤ. Υπογράμμισε πως πρέπει να προχωρήσει αμέσως η αναδιάρθρωση του Δημοσίου και τόνισε πως οι αποκρατικοποιήσεις θα φέρουν την ανάπτυξη

Οδηγίες για την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος από ΟΕ - ΕΕ κ.τλ.


Με την ΠΟΛ. 1064/2013 δόθηκαν οδηγίες από το Υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος των υποκειμένων σε φόρο, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 2 του Ν. 2238/1994.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Από 9 Μαΐου οι δηλώσεις Ο.Ε. & Ε.Ε. - Οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης - Προαιρετική και φέτος η συμπλήρωση του ισολογισμού


Δόθηκε στην δημοσιότητα η απόφαση για την παράταση των δηλώσεων των ΟΕ-ΕΕ .
Στην συγκεκριμένη απόφαση δίνονται και οδηγίες για την υποβολή κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης αλλά και οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή των εν λόγω δηλώσεων

Αναλυτικά

Οι γρίφοι για το χαράτσι και τη διαθεσιμότητα

“Χαράτσι” στα ακίνητα και το 2013 μέσω της ΔΕΗ χωρίς... εκπτώσεις ζητά η τρόικα επικαλούμενη την μεγάλη “μαύρη τρύπα” που θα ανοίξει στον προϋπολογισμό αν ο συγκεκριμένος φόρος γίνει πιο ήπιος ή αντικατασταθεί από τον σχεδιαζόμενο ενιαίο τέλος ακινήτων.

Η Ισλανδία καθαρίζει με την κρίση...

Η Κύπρος μονοπωλεί τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον όλων των πολιτικών, των δημοσιογράφων, των αναλυτών.
Ένα νησί στην άκρη της ηπείρου ταράζει το παγκόσμιο στερέωμα σε αυτό το τελευταίο επεισόδιο της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, το οποίο όμως μοιάζει πολύ με το πρώτο και διαδραματίστηκε στο βορειοδυτικό άκρο της Ευρώπης, στην Ισλανδία το 2008.

Οριστική κατάργηση του επιδόματος γάμου από την 1η Απριλίου

ην κατάργηση των επιδόματος γάμου αντιμετωπίζουν από τη Δευτέρα, 1 Απριλίου, 300 χιλιάδες περίπου εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μετά τη λήξη και της τρίμηνης μετενέργειας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Φορολογείται το ερευνητικό επίδομα που λαμβάνουν οι καθηγητές Πανεπιστημίων

 Το Β' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι φορολογείται το μηνιαίο ειδικό ερευνητικό επίδομα των 235 - 323 ευρώ που λαμβάνουν τα μέλη, κάθε βαθμίδας, του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Πανεπιστημίων (ΑΕΙ) της χώρας. Ειδικότερα, η Γενική Επίτροπος των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Ελένη Διακομανώλη άσκησε αναίρεση «υπέρ του νόμου» επί αποφάσεως Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

13 αλλαγές για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Oρατός είναι ο κίνδυνος, λόγω της οικονομικής ύφεσης, ώστε η Eλλάδα να χάσει τις επιδόσεις που κέρδισε στην ετήσια αξιολόγηση της Παγκόσμιας Tράπεζας ως προς τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Πώς θα γλιτώσετε έξτρα φόρους

Τον Μάιο ξεκινά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2012.
Όπως σημειώνουν από το υπουργείο Οικονομικών στις αρχές του επόμενου μήνα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και προσθέτουν πως θα δοθεί παράταση παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων (30 Ιουνίου).
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι και φέτος οι μισθωτοί και συνταξιούχοι κατά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης. Για να αποφύγουν τις «παγίδες» που οδηγούν σε έξτρα φόρο θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα εξής:

Επιστροφές φόρων με διαδικασίες εξπρές

Ανάσα ρευστότητας στην αγορά αναμένεται να δώσει άμεσα το Δημόσιο, επισπεύδοντας τις διαδικασίες για την επιστροφή φόρων σε πάνω από 330.000 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιό του, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης δίνει εντολή στις εφορίες να «ξεπαγώσουν» τις επιστροφές φόρων που συνολικά αγγίζουν τα 3,2 δισ. ευρώ αφού πρώτα προχωρήσουν αυτεπάγγελτα στο συμψηφισμό οφειλών προς και από το Δημόσιο. Με την εγκύκλιο καθιερώνονται διαδικασίες εξπρές για την επιστροφή των φόρων στους δικαιούχους. Ποσά φόρων (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος) έως 300.000 ευρώ που έχουν εκκαθαριστεί και έχει εκδοθεί ΑΦΕΚ (Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης) επιστρέφονται εντός 10 ημερών, ενώ για μεγαλύτερα ποσά η επιστροφή πραγματοποιείται εντός δυο μηνών.

Παράταση για τους ισολογισμούς και την προμήθεια Φ.Τ.Μ. από ορισμένες κατηγορίες υπόχρεων του Κ.Φ.Α.Σ.


Με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1061/28.3.2013 δόθηκε παράταση έως τις 12 Απριλίου 2013 για την προμήθεια Φ.Τ.Μ. σε ορισμένες κατηγορίες υπόχρεων του ΚΦΑΣ. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία έληγε σήμερα, 29.3.2013.

Επίσης, με την ίδια απόφαση δίνεται παράταση και για την περάτωση των πράξεων του ισολογισμού της διαχειριστικής περιόδου που λήγει την 31.12.2012 και καταχώρισής του στο βιβλίο απογραφών, μέχρι την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου


πηγή: http://www.taxheaven.gr

Παράταση των προθεσμιών υποβολής της οριστικής δήλωσης απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών