Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μπαίνει λουκέτο σε 19 εφορίες
Λουκέτο σε 19 εφορίες της περιφέρειας βάζει έως το τέλος του έτους το υπουργείο Οικονομικών θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του.
Οταν το σχέδιο ολοκληρωθεί, εντός του 2012, οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα θα έχουν μειωθεί σε 75, οι φορολογούμενοι θα διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και θα πληρώνουν τους φόρους στις τράπεζες και οι εφοριακοί θα ασχολούνται με διασταυρώσεις και ελέγχους έχοντας στο πλευρό τους και ιδιώτες οι οποίοι θα συνδράμουν στον εντοπισμό των οφειλετών και των περιουσιακών τους στοιχείων τα οποία θα μπορούν να κατασχεθούν στην περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα καταργηθούν οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες Τροπαίων, Ακράτας, Κλειτορίας, Ανδρίτσαινας, Βάρδας, Τυμπακίου, Καστελλίου Πεδιάδας, Ληξουρίου, Νεάπολης Βοΐου, Δερβενίου, Αρεόπολης, Κροκεών, Νεάπολης Βοιών, Νεάπολης, Πλωμαρίου, Μήθυμνα, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, Πάργας, Καρλοβασίου. Οι εφορίες αυτές θα ενσωματωθούν σε γειτονικές ΔΟΥ.
Εντός του 2012, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα γίνει ριζική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, αν και τα σχέδια έχουν ήδη αλλάξει τρεις φορές.
Αρχικά προβλεπόταν η συρρίκνωση των εφοριών περίπου στο ένα τρίτο, στη συνέχεια το σχέδιο έγινε πιο δραστικό και προέβλεπε ότι θα παραμείνουν περί τις 30 εφορίες, τώρα προκρίνεται και πάλι το σενάριο διατήρησης μίας εφορίας ανά νομό, 20 στον νομό Αττικής και 6 στον νομό Θεσσαλονίκης.
ΠΗΓΗ: Τα Νέα