Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Έρχονται τα ραβασάκια με την τριπλή εισφορά
Το «λογαριασμό» για την καταβολή της εισφοράς αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και την εισφορά στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. άνω των 1.929 κ.εκ. και σε όσους έχουν σκάφη αναψυχής και πισίνες θα αρχίσει να ταχυδρομεί από την επόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.
Η πρώτη παρτίδα που θα ταχυδρομηθεί μέχρι το τέλος του μήνα θα αφορά περίπου 1.500.000 εκκαθαριστικά σημειώματα με τους φορολογούμενους να καλούνται να καταβάλλουν τη πρώτη δόση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών το σύνολο των σημειωμάτων που υπολογίζεται σε πάνω από 3.000.000 θα έχει αποσταλεί στους υπόχρεους το αργότερο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.
Εισφορά
Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες, αγρότες και εισοδηματίες που δήλωσαν φέτος εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ θα πληρώσουν εισφορά από 1% μέχρι και 4% ανάλογα με το ύψους του εισοδήματος. Το τέλος επιτηδεύματος που για φέτος είναι 300 ευρώ θα καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες και επιχειρήσεις, ενώ η εισφορά για τις αντικειμενικές δαπάνες υπολογίζεται με συντελεστή 5% επί του ποσού που αντιστοιχεί στο τεκμήριο διαβίωσης.
Η συνολική οφειλή καταβάλλεται σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 300 ευρώ ενώ σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής παρέχεται έκπτωση 5%.
ΠΗΓΗ: Ημερησία