Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας το επίδομα ανεργίας
Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας θα καταβληθούν από τον ΟΑΕΔ τα επιδόματα ανεργίας του Ιανουαρίου και το δώρο των Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους. Ο ΟΑΕΔ θα εξοφλήσει στις 19 Δεκεμβρίου κρατικό ομόλογο 260 εκατ. ευρώ και έτσι οι παροχές θα καταβληθούν αντί για σήμερα 14 Δεκεμβρίου στις 21 Δεκεμβρίου. Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Τετάρτη:
- Θα καταβάλλεται στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο Χριστουγέννων 2011 και προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας που καταβάλλονται κανονικά από 21/12/2011 μέχρι και 1/1/2012.
- Θα προπληρώνονται τα επιδόματα που έχουν εγκριθεί για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία θα καταβάλλονταν κανονικά μέχρι και 1/1/2012.
- Θα καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Σημειώνεται ότι το δώρο είναι ένα επιπλέον επίδομα ανεργίας σε όσους έχουν παραμείνει άνεργοι για 4 μήνες (από την 1η Μαΐου και μετά) ή 6 ημερήσια επιδόματα ανεργίας για καθέναν συμπληρωμένο μήνα ανεργίας (εφόσον ο άνεργος επιδοτείται για διάστημα μικρότερο των 4 μηνών).
ΠΗΓΗ: Τα Νέα