Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ελεύθεροι επαγγελματίες με μεγάλη ακίνητη περιουσία στο στόχαστρο της Εφορίας
Σε ελέγχους 1.700 ελεύθεροι επαγγελματιών με μεγάλη ακίνητη περιουσία προχωρά η Εφορία. Στην 5η αξιολόγηση καθορίζονται οι ακόλουθοι στόχοι για ελέγχους και έσοδα το 2012:
Ολοκλήρωση των 300 ελέγχων πόθεν έσχες και 325 έκτακτων έλεγχων (π.χ. ΦΠΑ, παρακρατούμενων φόρων, απαλλαγές κ.λπ.) σε φορολογουμένους με τα υψηλότερα εισοδήματα, μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2012.
Συλλογή του 20% του συνόλου των φόρων και των προστίμων από νέους ελέγχους των μεγάλων φορολογούμενων εντός 3 μηνών από την ημερομηνία αξιολόγησης και συλλογή του 30% του συνόλου των φόρων και προστίμων από τους νέους ελέγχους εντός 6 μηνών από την ημερομηνία της βεβαίωσης.
Ολοκλήρωση των 1.700 ελέγχων σε ελεύθερους επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα με πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2012.
Συλλογή του 20% του συνόλου των φόρων και των κυρώσεων από νέους ελέγχους στους πλουσιότερους φορολογούμενους εντός 3 μηνών από την ημερομηνία βεβαίωσης.
Συλλογή του 30% όλων των φόρων και προστίμων από τους νέους ελέγχους εντός 6 μηνών από την ημερομηνία βεβαίωσης.
Συλλογή τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές εντός τους 2012.
Ολοκλήρωση των 6.000 ελέγχων ΦΠΑ σε όσους δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ, μέχρι το τέλος του 2012.
Συλλογή του 20% των φόρων και ποινών από τους νέους ελέγχους ΦΠΑ σε όσους δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις εντός 3 μηνών από την ημερομηνία βεβαίωσης και συλλογή του 30% των φόρων και προστίμων από νέους ελέγχους ΦΠΑ εντός 6 μηνών από την ημερομηνία της βεβαίωσης.
Αύξηση τουλάχιστον 7% του αριθμού των φορολογουμένων που υποβάλλουν εγκαίρως δηλώσεις ΦΠΑ
ΠΗΓΗ: Ημερησία