Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Στουρνάρας: Διεύρυνση των κριτηρίων επιδόματος θέρμανσης αντί για μείωση του ΕΦΚ


στουρνάρας: Διεύρυνση των κριτηρίων επιδόματος θέρμανσης αντί για μείωση του ΕΦΚ

«Ο Αντώνης Σαμαράς περιέγραψε το νέο αναπτυξιακό πρότυπο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.


Την πόρτα σε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα φαίνεται να κλείνει ο υπουργός Οικονομικών, κάνοντας αποκλειστικά λόγο για διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του σχετικού επιδόματος.

"Θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος, να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά και περισσότερο ευέλικτα" σημείωσε χαρακτηριστικά ερωτηθείς για την αποστροφή του πρωθυπουργού για τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ("θα δούμε") κατά την ομιλία του στην 78η ΔΕΘ.

Ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός περιέγραψε ως άμεσο σχέδιο το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά περιέγραψε και το νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Όπως σημείωσε, ο πρωθυπουργός ανέφερε τη λέξη "εξωστρέφεια", διευκρινίζοντας πως αυτή "σημαίνει εξάγουμε ή παράγουμε για να υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές".

"Όταν φτάσουμε εκεί θα είμαστε μια οικονομία με πολύ σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές" σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση συντελεστών ΦΠΑ πέραν του κλάδου της εστίασης, ο κ. Στουρνάρας κατέστησε σαφές πως "είναι πολύ νωρίς ακόμη γι' αυτό". "Ας δούμε πρώτα αν πετύχει η μείωση στην εστίαση" ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή: http://www.skai.gr
http://taxheaven.gr