Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα υπέγραψε διεθνή σύμβαση κατά της φοροδιαφυγής
Διεθνή σύμβαση κατά της φοροδιαφυγής υπέγραψε η Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
«Την ώρα που η Ελλάδα επιδιώκει την ανάκαμψη της οικονομίας της στο πλαίσιο του νέου σχεδίου χρηματοδότησης που υποστηρίζεται από τις χώρες της ευρωζώνης και άλλους πιστωτές, η σύμβαση θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εργάζεται πιο στενά μαζί με άλλες χώρες για να αποφεύγει την φορολογική απάτη και τη φοροδιαφυγή», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΟΟΣΑ.
Η «Σύμβαση αμοιβαίας διοικητικής αρωγής σε φορολογικά ζητήματα» αφορά μια πολυμερή συνεργασία μεταξύ των εθνικών φορολογικών υπηρεσιών.
«Αυτό θα επιτρέψει οι ιδιώτες και οι διεθνείς επιχειρήσεις να πληρώνουν το ποσό φόρου που αρμόζει, τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ  Άνχελ Γκουρία.
«Αυτή η υπογραφή είναι ένα βήμα προς τα εμπρός στις προσπάθειες της Ελλάδας να αποκαταστήσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της», σύμφωνα με τον ίδιο.
Εκτός από την Ελλάδα, η σύμβαση αυτή έχει υπογραφεί από 32 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ρωσία.
ΠΗΓΗ: Έθνος