Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

«Καμπανάκι» για τις πλαστές αποδείξεις
Αξιόποινη πράξη είναι η η υποβολή πλαστών δικαιολογητικών και αποδείξεων, όπως υπενθυμίζει σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών η οποία υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά.
Στο κείμενο της εγκυκλίου, αναφέρεται επίσης ότι στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 1.500 ευρώ θα γίνονται διασταυρώσεις μέσω του TAXIS για επαλήθευση.
«Εφιστάται η προσοχή των φορολογουμένων στις περιπτώσεις που τα δικαιολογητικά που επικαλούνται αποδειχθεί ότι είναι πλαστά, ότι διαπράττεται αξιόποινη πράξη και θα γίνεται σχετική αναγγελία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.
Σημειώνεται επίσης ότι στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ εξακολουθεί να διενεργείται από τις Εφορίες έλεγχος των σχετικών παραστατικών.
Ακόμη, υπενθυμίζεται πως σε κάθε περίπτωση που το δηλούμενο συνολικό εισόδημα του φορολογουμένου (πραγματικό ή τεκμαρτό) υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ και ανεξάρτητα από το ύψος των δαπανών του που εκπίπτουν από το εισόδημα (ασφαλιστικές εισφορές, ιατρικές δαπάνες, κ.α..) ο φορολογούμενος οφείλει να έχει συγκεντρώσει το ελάχιστο ποσό των απαιτούμενων αποδείξεων αυτών των δαπανών, τις οποίες συνυποβάλλει με τη δήλωσή του σε κλειστό φάκελο στην αρμόδια Εφορία.
Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας παραλαβής των δηλώσεων θα επιλεγεί δείγμα προς έλεγχο και στη συνέχεια το σύνολο των αποδείξεων θα δοθούν προς ανακύκλωση.
ΠΗΓΗ: Τα Νέα