Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Μέσω τραπεζών οι παροχές του ΙΚΑ
esoda-dapanes_ikaΟδηγίες για το νέο, υποχρεωτικό σύστηµα πληρωµής παροχών ασθενείας στους ασφαλισµένους του ΙΚΑ,από τις 6/6/2011, παρέχει το Ιδρυµα σε εγκύκλιό του. Με τοσύστηµα αυτό θα πιστώνονται οι τραπεζικοί λογαριασµοί των ασφαλισµένων και των συνταξιούχων, µε τα ποσά που δικαιούνται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τις παροχές ασθενείας (επιδόµατα ασθενείας, έκτακτη ιατροφαρµακευτική και νοσοκοµειακή περίθαλψη, είδη πρόσθετης περίθαλψης κ.λπ.) που χορηγούνται από το ΙΚΑΕΤΑΜ.
Η πίστωση των τραπεζικών λογαριασµών θα γίνεται κατά τις ηµεροµηνίες 1η και 15η κάθε µήνα.
ΠΟΙΟΙ ΈΞΑΙΡΟΎΝΤΑΙ.
Από τη διαδικασία δήλωσης τραπεζικού λογαριασµού εξαιρούνται:
n Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑΕΤΑΜ, εκτός από τους συνταξιούχους λόγω θανάτου και τους δικαιούχους παραπληγικού επιδόµατος.
n Οι οικοδόµοι που λαµβάνουν το δωρόσηµο µέσω τραπεζών. n Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η δήλωση τραπεζικού λογαριασµού πρέπει να γίνει στο τµήµα µητρώου οποιουδήποτε υποκαταστήµατος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Τα δικαιολογητικά είναι: n To τραπεζικό βιβλιάριο και ευκρινής φωτοτυπία της πρώτης σελίδας αυτού.
Επισηµαίνεται πως ο άµεσα ασφαλισµένος πρέπει να είναι ο πρώτος δικαιούχος του λογαριασµού και ο αριθµός τραπεζικού λογαριασµού να διακρίνεται στη φωτοτυπία.
Σε περίπτωση που δεν διαθέτει βιβλιάριο, θα πρέπει να προσκοµίσει παραστατικό που εκτυπώνεται από την τράπεζα, στο οποίο αποτυπώνεται καθαρά ο αριθµός του λογαριασµού, τα στοιχεία των δικαιούχων και τα στοιχεία της τράπεζας.
n To ατοµικό βιβλιάριο υγείας. n Αστυνοµική ταυτότητα ή διαβατήριο και φωτοτυπία.
n Στοιχείο που επιβεβαιώνει τη διεύθυνση κατοικίας (πρόσφατος λογαριασµός ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ, ΟΤΕ κ.λπ).
Αν αδυνατεί να προσέλθει ο ίδιος, η δήλωση τραπεζικού λογαριασµού µπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτηµένο πρόσωπο.
ΠΗΓΗ: Τα Νέα