Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

«Μετρητά» τέλος για την καταβολή υποχρεώσεων στις Εφορίες

«Μετρητά τέλος» για την καταβολή των υποχρεώσεων στις Εφορίες, που πλέον θα γίνεται αποκλειστικά με επιταγές και πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και τούτο μόνον στις περιπτώσεις που δεν είναι εφικτή η εξόφληση τους σε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης (με βάση παλαιότερη απόφαση του υπουργού Οικονομικών), τροποποιούνται οι αρμοδιότητες των τμημάτων εσόδων των ΔΟΥ και παύει το ισχύον έως τώρα καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο οι εφορίες δέχονταν πληρωμές σε μετρητά (έως τα 250 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα και έως τα 500 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα).
Πάντως, πλέον υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης της συντριπτικής πλειονότητας των φορολογικών υποχρεώσεων στις τράπεζες, καθώς σχεδόν το σύνολο των φόρων έχει αποκτήσει Ταυτότητα Οφειλής. Από τη συγκεκριμένη δυνατότητα εξαιρείται, για παράδειγμα, η εξόφληση των ρυθμισμένων οφειλών, που δεν έχουν αποκτήσει Ταυτότητα Οφειλής και η καταβολή των δόσεων εξακολουθεί να γίνεται στις ΔΟΥ.
ΠΗΓΗ: Ημερησία