Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

«Μπλόκο» αστυνομικών στο τέλος ακινήτων
Με νέο «μπλόκο» απειλείται η διαδικασία είσπραξης του τέλους ακινήτων καθώς και το «ξεκαθάρισμα» όσων θα περάσουν από τις τριμελείς επιτροπές προκειμένου να εξαιρεθούν. Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τη σύσταση επιτροπής σε κάθε εφορία αποτελούμενη από έναν εφοριακό, έναν κοινωνικό λειτουργό κι έναν αστυνομικό. Οι επιτροπές θα αποφασίζουν αν όσοι ζητούν εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Αντίδραση
Ωστόσο, οι αστυνομικοί εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο να συμμετέχουν στις επιτροπές κάνοντας λόγο για απαξίωση του ρόλου τους και για ένα πάρεργο που θα τους αποσπάσει από την καταπολέμηση του εγκλήματος. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Νίκο Καραδήμα, «δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο ρόλος μας. Θα είναι γνωμοδοτικός δίχως να έχουμε τέτοια τεχνογνωσία; Δεν μπορώ να το πιστέψω πως θα γνωμοδοτούμε ή θα αποφανθούμε ποιος από τους συμπολίτες μας έχει περιέλθει σε ένδεια, πέρα από το γεγονός πως 50.000 αστυνομικοί έχουν περιέλθει σε ένδεια. Ο ρόλος μας θα είναι εποπτικός; Είναι ακόμη πιο ανησυχητικό. Καλούμαστε δηλαδή να διασφαλίσουμε τη νομιμότητα; Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε δύο δημόσιους λειτουργούς (εφοριακό και κοινωνικό λειτουργό);
Η επιτροπή αυτή θα έχει κάποια έδρα; Θα είναι κινούμενη; Πού θα βρεθούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα εάν είναι κινούμενη; Εδώ δεν έχουμε να ανταποκριθούμε στις δικές μας υποχρεώσεις».
ΠΗΓΗ: Ημερησία