Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Προγράμματα για 100.000 ανέργους
Tα νέα προγράμματα, που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και θα καλύψουν 100.000 άτομα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη με τους περιφερειάρχες. Πρόκειται για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ), καθώς και τα πρόγραμμα Κατάρτισης μέσω Επιταγής Ενταξης (voucher).
Στη συνάντηση επισημάνθηκαν τα εξής:
Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας απευθύνεται σε 57.000 ανέργους και έχει προϋπολογισμό 188 εκ. ευρώ. Ηδη ξεκίνησε η διαδικασία στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη, ενώ ακολουθούν μέσα στην εβδομάδα και οι προσκλήσεις για το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, καθώς και για την Ηπειρο.
Τα τοπικά προγράμματα -ύψους 80 εκατ.- απευθύνονται σε 30.000 ωφελούμενους. Ο υπ. Εργασίας ανακοίνωσε ότι ύστερα από αίτημα των περιφερειών, πλέον στις αναπτυξιακές συμπράξεις θα μπορούν να συμμετέχουν και οι αναπτυξιακές επιχειρήσεις των ΟΤΑ β' βαθμού.
Το νέο πρόγραμμα Κατάρτισης μέσω Επιταγής Ενταξης απευθύνεται σε 20.000 ωφελούμενους σε πρώτη φάση.
Τέλος, στη συνάντηση ζητήθηκε να γίνει καταγραφή όλων των μικρών δομών που υπάγονται στο υπ. Εργασίας και βρίσκονται στις περιφέρειες, προκειμένου να ενταχθούν στα κοινωνικά ΚΕΠ, μέσα από τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και για τα υλοποιούμενα προγράμματα.
ΠΗΓΗ: Έθνος