Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ποια είναι η 62χρονη που συνεληφθη για μη απόδοση ΦΠΑ
Στο εδώλιο θα καθίσει γνωστή επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, με αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης-υπόδησης στη συμπρωτεύουσα και στην Αθήνα, η οποία συνελήφθη, καθώς εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πανελλαδικά ο νόμος, που προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία, για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 75 χιλιάδων ευρώ και πάνω. Η 62χρονη Φάννυ Κάτσου, επικεφαλής της εταιρείας ΦΑΝΝΥ Α.Ε., που έχει αναπτύξει το δίκτυο καταστημάτων Fena, οδηγείται αύριο το πρωί στον α΄ τακτικό ανακριτή με την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ, σε βαθμό κακουργήματος.
Το ποσό που δεν κατέλαβε από τον Απρίλιο ως σήμερα -μαζί με τις προσαυξήσεις- φτάνει στις 681.000 ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάρτιο, όταν προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης καταθέτοντας αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, οι συνολικές οφειλές της έφταναν τα 57 εκατ. ευρώ, από τα οποία σχεδόν 7 εκατ. ευρώ αφορούσαν οφειλές προς το Δημόσιο (ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις).
Σύλληψη
Η σύλληψή της έγινε μετά από εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που διαβιβάστηκε στις κατά τόπους εισαγγελίες όλης της χώρας, για την εφαρμογή του νόμου περί ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ η εταιρεία της περιλαμβάνεται στον κατάλογο, που συνέταξε το ΣΔΟΕ με επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν αποδώσει φόρους στο Δημόσιο. Στη λίστα αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται δεκάδες ακόμη επιχειρηματίες (πιθανότατα έως και 50 άτομα) της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι επίσης θα κληθούν σύντομα να περάσουν την πόρτα των δικαστηρίων.
Το άλλοτε ακμαίο δίκτυο καταστημάτων Fena με πολλά σημεία πώλησης στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα από το 2009 και έπειτα, λόγω της κρίσης στην αγορά.
Παράλληλα, η διοίκηση της «Φάννυ ΑΕ» είχε να αντιμετωπίσει και άλλα γεγονότα, όπως οι εργασίες του Μετρό στο κέντρο της συμπρωτεύουσας, που ουσιαστικά έβαλαν «λουκέτο» σε ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα Fena.
ΠΗΓΗ: Ημερησία