Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Παράταση μέχρι τέλη Οκτωβρίου για τους ημιυπαίθριους
Το αυξημένο ενδιαφέρον των ιδιοκτητών ακινήτων για να καταθέσουν αιτήσεις «τακτοποίησης» ημιυπαίθριων ή άλλων παράνομα κλειστών χώρων, επικαλέστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για να δώσει νέα παράταση.
Το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή δηλώσεων έληγε στις 30 Ιουνίου αλλά μετά την απόφαση του υπουργού οι ιδιοκτήτες θα μπορούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να καταθέσουν φακέλους για να νομιμοποιήσουν ημιυπαίθριους, πιλοτές, αποθήκες, σοφίτες κ.λπ. που έχουν κλειστεί.
Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περί τις 610 χιλιάδες αιτήσεις κι έχουν τακτοποιηθεί περί το 1 εκατομμύριο παράνομα κλειστοί χώροι.
Τα έσοδα που έχουν μπει στα κρατικά ταμεία από τα παράβολα ανέρχονται στα 150-160 εκατ. ευρώ με το κράτος να ευελπιστεί ότι θα αυξηθούν σημαντικά όσο οι ιδιοκτήτες προσέρχονται στις πολεοδομίες.
Δεν αποκλείεται, πάντως, η παράταση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να πάρει και νέα… παράταση καθώς αναμένεται η ρύθμιση για τα αυθαίρετα που μπορεί να «τρέξει» παράλληλα με τους ημιυπαίθριους.
Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση Μπιρμπίλη για την τακτοποίηση ξεκίνησε από την 1η Μαίου 2010.
ΠΗΓΗ: Ημερησία