Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Οι πλούσιοι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν
Την άποψη ότι η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας θα είναι επώδυνη, αλλά η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση, εξέφρασε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν. «Νομίζω ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει», δήλωσε ο κ. Καν, προσθέτοντας ότι οι πλουσιότεροι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να μην πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν.
Πιο αναλυτικά σε σχετική ερώτηση του "ΕΘΝΟΥΣ" απάντησε: "Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει… Αντιλαμβάνομαι πόσο επώδυνο είναι για τους Έλληνες, αλλά πιστεύω ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει".
Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει πλήρως και έγκαιρα όλα τα σκέλη του οικονομικού της προγράμματος. "Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, με την προϋπόθεση δύο πραγμάτων: Πρώτον, ότι όλα τα σκέλη του προγράμματος εφαρμόζονται πραγματικά στο σωστό χρόνο. Αυτό πρέπει να γίνει...
Η ελληνική Κυβέρνηση, η οποία έδειξε μεγάλο θάρρος με την εφαρμογή αρκετών περιοχών του προγράμματος πέρυσι, δεν θα πρέπει να χάσει τη δυναμική της. Συνεπώς, είναι απόλυτα σαφές τι πρέπει να γίνει στο μέλλον. Κάποιο μέρος από αυτά που έγιναν δεν λειτουργεί τόσο καλά, όσο περιμέναμε.
Για παράδειγμα, οι πιο πλούσιοι στη χώρα συνεχίζουν να μην πληρώνουν τους φόρους που θα πλήρωναν σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Δεύτερον, πρέπει επίσης να γίνουν αυτά που υποσχέθηκαν οι Ευρωπαίοι. Υπάρχει η ανάγκη ενός πιο συνολικού σχεδίου από την πλευρά της Ευρώπης. Η αποσπασματική προσέγγιση, με το ασχολείσαι τη μία ημέρα με τα επιτόκια, την άλλα ημέρα με κάτι άλλο, δεν λειτουργεί καλά…και ακόμη περιμένουμε να παρουσιασθεί".
ΠΗΓΗ: Ημερησία