Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Σ.Α.Λ- Φ ΧΑΝΙΩΝ - Κινητοποίηση για το πρόβλημα των "Εκπρόθεσμων" Φορολογικών Δηλώσεων


Προς:
Μέλη και μη μέλη του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Ν. Χανίων.

Κοινοποίηση:
Π.Ο.Φ.Ε.Ε. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών)
Όλους τους Συλλόγους της Χώρας.


Θέμα: Κινητοποίηση για το πρόβλημα των "Εκπρόθεσμων" Φορολογικών Δηλώσεων.

Συνάδελφοι,
Κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δ/Σ του Συλλόγου μας για το θέμα των «εκπρόθεσμων» δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων αποφασίσθηκαν τα κάτωθι:


Κίνηση 1η:
Συμμετέχουμε άμεσα στην ηλεκτρονική αποθήκευση (όχι υποβολή) στο taxis net όλων των δηλώσεων που έχουν μείνει στα γραφεία μας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποδείξουμε ότι οι δηλώσεις που είναι στον αέρα δεν είναι 10 και 20 χιλιάδες Πανελληνίως – όπως διατείνονται οι… τεχνοκράτες - αλλά πολλαπλάσιες αυτών. Με αυτόν τον τρόπο η Ομοσπονδία - και γενικά όσοι επιθυμούν πραγματικά να βοηθήσουν τους Φοροτέχνες Λογιστές - θα μπορούν να έχουν αποδείξεις για την κατάστασης που επικρατεί.
Προσοχή: Δεν αποθηκεύουμε μόνον τις δηλώσεις που έχουμε έτοιμες (και δεν προλάβαμε να τις υποβάλλουμε μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας) αλλά και τις δηλώσεις που έχουν μεγάλες εκκρεμότητες, αποθηκεύοντας τις έστω και με διόρθωση του πίνακα των στοιχείων του φορολογουμένου.
Στόχος μας είναι να μπορεί να φανεί ΑΜΕΣΑ, ο ακριβής αριθμός των εκκρεμών δηλώσεων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μέλη ή μη μέλη του συλλόγου μας για άμεση αντίδραση σύμφωνα με τα παραπάνω. Αν γίνεται την Δευτέρα το πρωί να είναι όλες οι εκκρεμείς δηλώσεις μας – χωρίς καμία εξαίρεση- αποθηκευμένες στο Taxis, έστω και ας δεν είναι ολοκληρωμένες.

Κίνηση 2η:
Καλούμε όλους τους συλλόγους της Χώρας να συμπλεύσουν σε αυτήν την δράση η οποία έχει ανακοινωθεί ήδη από την Ομοσπονδία. Για αυτόν τον λόγο το κείμενο αυτό θα αποσταλθεί με μειλ σε όλους τους συλλόγους αλλά και στην Ομοσπονδία. Τους καλούμε σε μια οριζόντια επικοινωνία με στόχο να αλληλοϋποστηρίζεται - ταυτόχρονο από όλους τους συλλόγους της Ελλάδας - οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την προστασία της αξιοπρέπειας στην εργασία μας.

Κίνηση 3η:
Καλούμε την Ομοσπονδία, να υποστηρίξει αυτήν την προσπάθεια, την οποία ήδη έχει εξαγγείλει, έστω και αν αυτά έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό και όχι όταν πια οι τεχνοκράτες έχουν κάνει την δουλειά τους.
Πρέπει οπωσδήποτε στην πρότασή της να προσθέσει άμεσα και ημερομηνία λήξης της αποθήκευσης των δηλώσεων αυτών. Να ορίσει για παράδειγμα την 15η Σεπτεμβρίου (ημέρα Κυριακή) ως ημερομηνία όπου όσες δηλώσεις έχουν αποθηκευτεί να επιδιώξει (σ.σ. η Ομοσπονδία) να θεωρηθούν εμπρόθεσμες και να υποβληθούν (με ένα κλικ) από την επόμενη ημέρα της 16η Σεπτεμβρίου (ημέρα Δευτέρα) έως την 20η Σεπτεμβρίου (ημέρα Παρασκευή, άρα οριστική λήξη ξημερώματα Δευτέρας 23ης Σεπτεμβρίου)
Για να γίνει αυτό πρέπει η Ομοσπονδία να έρθει άμεσα σε τηλεφωνική επικοινωνία (εντός διημέρου) με έναν – έναν τους Προέδρους των Συλλόγων όλων των Νομών της Χώρας ώστε οι τελευταίοι να πιέσουν ΑΜΕΣΑ τα μέλη τους στην αποθήκευση των δηλώσεων.

Κίνηση 4η:
Καλούμε τους συναδέλφους (μέλη και μη μέλη) του Συλλόγου μας να αποστείλουν μέχρι την Δευτέρα το πρωί (ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ) τις εκκρεμότητες τους με μειλ ώστε να έχουμε αντιπαραβολή αυτών που θα ανακοινώσει το Υπουργείο (σ.σ. το πλήθος των δηλώσεων που θα μας πει ότι είναι σε αποθήκευση).
Μπορεί άλλοι να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτούς. Εμείς δεν έχουμε.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην αμελήσουν να το κάνουν μέχρι την Δευτέρα. Αν κάποιος συνάδελφος έχει μία ή δύο δηλώσεις και σκεφτεί «και τι έγινε για δύο δηλώσεις, σιγά μην δείξω άσχημη εικόνα για το γραφείο μου στέλνοντας στον σύλλογο τις εκκρεμότητες μου», τότε, αυτόματα έχει μεταβεί από την συλλογική σκέψη στην ατομική, από το εμείς στο εγώ, από την ελπίδα στο αδιέξοδο
Οι συνάδελφοι πρέπει να σταλούν στον σύλλογο τα εξής στοιχεία (με mail στον σύλλογο):
Α. Ονοματεπώνυμο λογιστή: ……………….
Β. Πλήθος δηλώσεων αποθηκευμένων στο Taxis ……………..
Γ. Πλήθος δηλώσεων που δεν έχω προλάβει να αποθηκεύσω στο taxis και θα το κάνω άμεσα: …………………………
Τα στοιχεία αυτά θα προστατευθούν με ευθύνη του ΔΣ και θα αποσταλούν συγκεντρωτικά (χωρίς ονόματα) στην Ομοσπονδία.
Καλούμε και τους υπόλοιπους συλλόγους της Χώρας να ακολουθήσουν την πρόταση της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. (καταγραφή των εκκρεμοτήτων στους συλλόγους) ώστε να ξέρουμε εκ των έσω την πραγματικότητα. Τα δεδομένα που θα εξάγουν όλοι οι σύλλογοι θα αποσταλούν στην Ομοσπονδία ώστε αυτή να έχει συγκεντρωτικά αποτελέσματα της Χώρας.
Έτσι δεν θα μπορεί το Υπουργείο να κάνει δημιουργική λογιστική πάνω σε λογιστές….

Κίνηση 5η:
Καλούμε τους συναδέλφους (μέλη και μη μέλη) του Συλλόγου μας να δηλώσουν άμεσα με μειλ στον σύλλογο μας την διάθεσή τους να βοηθήσουν τους υπόλοιπους συναδέλφους που έχουν μείνει με εκκρεμότητες. Η κατάσταση με τα ονόματα που θα δηλώσουν συμμετοχή στην αλληλεγγύη αυτή, θα αποσταλούν (με στοιχεία επικοινωνίας) στα μέλη που έχουν εκκρεμότητες ώστε να συνεννοηθούν για την συνεργασία αλληλεγγύης.

Το επιδιωκόμενο:
Μια κοινή στάση αλληλεγγύης στην προσπάθεια διάσωσης της αξιοπρέπειας στην εργασία μας. Καλή συνέχεια.

Υ.Γ. Η στάση μας σε περίπτωση αρνητικής έκβασης στην προσπάθεια μας θα ανακοινωθεί στον σωστό χρόνο.


http://taxheaven.gr