Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Εισιτήριο υγείας για 200.000 ανασφάλιστους πολίτες

«Ανάσα» για 200.000 ανασφάλιστους πολίτες, δίνει το υπουργείο Υγείας το οποίος προχωρά στην εφαρμογή του εισιτηρίου υγείας για τους πολίτες που δεν είναι ασφαλισμένοι. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος είχε την Τετάρτη το απόγευμα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από το Φεβρουάριο και εκτιμάται ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα επωφεληθούν περίπου 200.000 πολίτες που είναι αυτή τη στιγμή ανασφάλιστοι και θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν ιατροφαρμακευτικής φροντίδας από το ΕΣΥ.
Με αυτά τα ειδικά εισιτήρια που θα παραλαμβάνουν οι ανασφάλιστοι θα μπορούν να επισκέπτονται γιατρούς χωρίς να πληρώνουν και να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας
Οπως είπε ο υπουργός, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό συζητήθηκε ακόμη το θέμα της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων, με τον κ.Λυκουρέντζο να επισημαίνει ότι «το υπουργείο Υγείας είχε τη μικρότερη δυνατή επίδοση».
Επίσης ο πρωθυπουργός ζήτησε, σύμφωνα με τον κ.Λυκουρέντζο, να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες απορρόφησης κοινοτικών πόρων, στο πλαίσιο της τετάρτης προγραμματικής περιόδου, τόσο για την ψυχική υγεία, όσο και για την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
ΠΗΓΗ: Ημερησία