Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Μείωση εισφορών 10% για τους συνεπείς κάθε εξάμηνο
Με τη μορφή «επιστροφής χρημάτων» (rebate), στο τέλος κάθε εξαμήνου, θα μειωθούν έως 10% οι ασφαλιστικές εισφορές για τις συνεπείς επιχειρήσεις.
Αυτό ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης εκτιμώντας ότι το μέτρο μπορεί να αρχίσει μετά τις 20 Φεβρουαρίου, οπότε ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική διασύνδεση ΙΚΑ - ΣΕΠΕ - ΟΑΕΔ. Όπως διευκρίνισε ο Γ. Κουτρουμάνης για να έχει μια επιχείρηση τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα πρέπει:
Να κάνει χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας που θα καταγράφει on line την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία, το ύψος της αμοιβής και άλλα στοιχεία του εργαζομένου. Η εφαρμογή της κάρτας υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει μετά τις 20 Φεβρουαρίου και θα είναι απαραίτητη προκειμένου να διασταυρώνονται τα στοιχεία της απασχόλησης, της αμοιβής και της καταβολής των αναλογούντων εισφορών.
Να καταβάλει αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού συστήματος τους μισθούς, το φόρο μισθωτών υπηρεσιών και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Να έχει απόλυτη συνέπεια στην καταβολή των εισφορών, κάτι που θα ελέγχεται τακτικά και πριν από το τέλος του εξαμήνου ώστε να γίνεται η επιστροφή, υπό τη μορφή rebate, της έκπτωσης.
Η ηγεσία του υπουργείου εκτιμά ότι με την παροχή του κινήτρου της μείωσης των εισφορών, πολλές επιχειρήσεις, ακόμη και όσες δεν είναι σήμερα συνεπείς, θα συμμορφωθούν στις υποχρεώσεις τους και θα μπουν στο ηλεκτρονικό σύστημα εξισορροπώντας με αυτό τον τρόπο τις απώλειες από τη μείωση - έκπτωση έως 10% των εισφορών.
ΠΗΓΗ: Ημερησία