Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Οι νέες υπηρεσίες του Taxisnet και τα προβλήματα με τις αυτόματες υποβολές των δηλώσεων

Wednesday December 28, 2011 12:30 AM


Όπως ήδη γνωρίζουμε από 22-12-2011, η Γ.Γ.Π.Σ. έθεσε σε λειτουργία μια σειρά από νέες λειτουργίες στο περιβάλλον του νέου Taxisnet. Για να ενημερωθείτε για το περιεχόμενο των νέων λειτουργιών μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9089

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή των συναδέλφων σχετικά με την αυτόματη υποβολή μέσω των λογιστικών προγραμμάτων που χρησιμοποιούν, των δηλώσεων Φ.Π.Α. (Έντυπο Φ2) και ανακεφαλαιωτικών πινάκων (Έντυπα Φ4 και Φ5).

Λόγω της προσθήκης των νέων λειτουργιών από τη Γ.Γ.Π.Σ., παρατηρήθηκε το φαινόμενο ότι στην αυτόματη υποβολή των ανωτέρω δηλώσεων τρέχουσας περιόδου μέσω κάποιων λογιστικών προγραμμάτων, οι δηλώσεις αυτές υποβλήθηκαν σε παλαιότερη φορολογική περίοδο από αυτή που πραγματικά αφορούσαν.

Πολλοί συνάδελφοι λόγω κεκτημένης ταχύτητας προχώρησαν στην τελική υποβολή των παραπάνω δηλώσεων χωρίς να προσέξουν ότι αφορούσαν άλλη φορολογική περίοδο, με αποτέλεσμα οι δηλώσεις αυτές να εισαχθούν λανθασμένα στο υποσύστημα του Taxis.

Τονίζουμε στους συναδέλφους ότι μέχρι οι εταιρείες λογισμικού να εναρμονίσουν τα προγράμματά τους σύμφωνα με τις νέες υπηρεσίες, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν υποβάλλουν αυτόματα τις ανωτέρω δηλώσεις και να ελέγχουν τόσο τη φορολογική περίοδο που αυτές αφορούν, όσο και τα μηνύματα της Γ.Γ.Π.Σ. που εμφανίζονται στην οθόνη του Η/Υ πριν την τελική υποβολή τους.

Επιμέλεια: Επιστημονική ομάδα Taxheaven