Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Δημόσιο: Έρχονται απολύσεις μετά την αποτυχία της εφεδρείας
Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων ζητά επιτακτικά η τρόικα και η εμπλοκή στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας ανοίγει το δρόμο για απολύσεις αναφέρουν πληροφορίες από έγκυρες πηγές.
Οι επικεφαλής της τριμερούς οι οποίοι ξεκίνησαν εκ νέου χθες διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο εκτιμούν ότι ο νέος θεσμός δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα δημοσιονομικά οφέλη μέχρι το τέλος του έτους και αντιπροτείνουν απολύσεις “εδώ και τώρα”.
Κι αυτό καθώς τα τεχνικά κλιμάκια έχουν ενημερωθεί πως η ανταπόκριση των διοικήσεων των ΔΕΚΟ δεν ήταν η αναμενόμενη. Από τους 151 φορείς ζητήθηκε να τεθεί σε εφεδρεία το 10% των υπαλλήλων τους αλλά απάντησαν μόνο περίπου 90 φορείς. Και το σημαντικότερο οι διοικήσεις των φορέων αυτών πρότειναν να τεθούν σε εφεδρεία 300 υπάλληλοι τη στιγμή που το οικονομικό επιτελείο είχε θέσει ως στόχο 3.500 υπαλλήλους.
Για την χθεσινή σύσκεψη με την τρόικα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν πως πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα.
Οι συναντήσεις με την τρόικα θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με τον κ. Βενιζέλο αλλά και με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης, επί του συνόλου των θεμάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Πιο αναλυτικά στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να “κλειδώσει” η συμφωνία για τα μέτρα του 2011 και του 2012, ώστε να συνταχθεί το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, αλλά και να εξειδικευτούν οι παρεμβάσεις για την διετία 2013 – 2014 ώστε να αποδεσμευτούν εγκαίρως τα 8 δισ. ευρώ της έκτης δόσης.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες επιδίωξη είναι οι συνομιλίες με την τρόικα να έχουν ολοκληρωθεί έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ώστε να δρομολογηθεί εγκαίρως η διαδικασία εκταμίευσης της έκτης δόσης.
ΠΗΓΗ: Ημερησία