Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ακριβαίνουν τα εμφιαλωμένα νερά
Και τα εμφιαλωμένα νερά μετατάσσονται από την 1η Σεπτεμβρίου στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ και έτσι θα φορολογούνται με 23%, αντί για 13% που ισχύει σήμερα, πράγμα που θα προκαλέσει σημαντική αύξηση της λιανικής τους τιμής.
Και τα εμφιαλωμένα νερά μετατάσσονται από την 1η Σεπτεμβρίου στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ και έτσι θα φορολογούνται με 23%, αντί για 13% που ισχύει σήμερα, πράγμα που θα προκαλέσει σημαντική αύξηση της λιανικής τους τιμής. Αυτό προκύπτει από διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για τα προϊόντα που μετατάσσονται από την 1η Σεπτεμβρίου στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%. Οπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, θα υπολογίζεται συντελεστής ΦΠΑ 23% από 13% σήμερα για:
Τα νερά στα οποία περιλαμβάνονται και τα μεταλλικά και αεριούχα νερά με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ή αρωματισμένα και άλλα μη αλκοολούχα ποτά.
Τα αεριούχα νερά ή τεχνητά μεταλλικά νερά.
Τα έτοιμα ροφήματα και αναψυκτικά. Η εγκύκλιος αναφέρει ότι ως έτοιμα ροφήματα νοούνται και τα παρασκευάσματα με βάση τον καφέ και το τσάι.
Οι χυμοί φρούτων ή λαχανικών. Με την ίδια εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ορίζεται ότι πέραν του ειδικού φόρου κατανάλωσης που θα επιβληθεί από την 1η Σεπτεμβρίου στο φυσικό αέριο, ο ΦΠΑ 13% στο φυσικό αέριο θα υπολογίζεται και επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
ΠΗΓΗ: Έθνος