Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"Φρένο" στην εξίσωση φόρου πετρελαίου κίνησης-θέρμανσης
Πίσω φαίνεται να κάνει το οικονομικό επιτελείο στην εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης λόγω της έκρηξης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.
«Όλα τα εξετάζουμε», απάντησε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών όταν ρωτήθηκε σχετικά χωρίς ωστόσο να πει περισσότερα για το θέμα.
Η εγκατάλειψη του μέτρου της εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θα φέρει όμως πρόσθετα μέτρα αφού θα λείψουν φέτος από τα δημόσια ταμεία 400 εκατ ευρώ.
Σύμφωνα με το Μνημόνιο τα έσοδα από την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης ανέρχονται φέτος σε 600 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 200 εκατ. ευρώ θα «μοιραζόταν» στις αδύναμες εισοδηματικά ομάδες του πληθυσμού με τη μορφή επιδόματος θέρμανσης.
Έτσι, στην περίπτωση που αποφασιστεί να μην εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο το μέτρο της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης τότε στο ποσό των 1,74 δισ. ευρώ των πρόσθετων μέτρων που ήδη προβλέπονται για φέτος, θα πρέπει να προστεθούν και τα 400 εκατ. ευρώ. Δηλαδή το «έκτακτο» πακέτο για φέτος θα ξεπεράσει 2,1 δισ. ευρώ.
Όλα τα άρθρα του συντάκτη σε RSS
ΠΗΓΗ: Έθνος