Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ανασχεδιάζεται το Ε1
Στον ανασχεδιασμό του εντύπου δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1), καθώς και της ηλεκτρονικής φόρμας για την υποβολή της δήλωσης προχωρά το υπ. Οικονομικών.
Επιδίωξη του υπουργείου είναι:
Η αναβάθμιση της υπάρχουσας ηλεκτρονικής υπηρεσίας σε μία νέα προσωποποιημένη υπηρεσία προσαρμοσμένη στις ανάγκες διαφορετικών ομάδων φορολογουμένων πολιτών (έμπειροι χρήστες, χρήστες χωρίς γνώση του τρόπου συμπλήρωσης της δήλωσης, χρήστες με εισοδήματα από μία ή περισσότερες πηγές κ.α.).
Η  προσυμπλήρωση των πληροφοριών που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) για τον φορολογούμενο.
Η σταδιακή προώθηση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων στο σύνολο των πολιτών αίροντας τον αποκλεισμό σε ομάδες όπως είναι τα Α.Μ.Ε.Α., αλλοδαποί κ.λπ.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος γίνεται με σκοπό την ανάδειξη και βράβευση των καλύτερων προτάσεων για καθένα από τα δύο μέσα υποβολής (έντυπο και ηλεκτρονική υπηρεσία).
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει πρόταση ανασχεδιασμού για το έντυπο, για την ηλεκτρονική υπηρεσία ή και για τα δύο.
Οι προτάσεις για το προεκτυπωμένο έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) θα πρέπει να υποβάλλονται σε έντυπη μορφή ή σε ηλεκτρονικό αρχείο.
Οι προτάσεις για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (διεπαφή χρήστη), θα πρέπει να απεικονίζουν ένα σχεδιαστικό υπόδειγμα των ιστοσελίδων σε μορφή κώδικα XHTML 1.1 και CSS2.
Οι συμμετοχές μπορούν να υποβάλονται από την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010 έως και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 24:00, στις ακόλουθες διευθύνσεις:
Για την αναμόρφωση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: citizen4e1@gsis.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Για την αναμόρφωση του προεκτυπωμένου εντύπου (Ε1):
Στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου citizen4e1@gsis.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή
Στην ταχυδρομική διεύθυνση:     
Υπουργείο Οικονομικών
Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
Χανδρή 1 και Θεσσαλονίκης
Τ.Κ: 18346, Μοσχάτο
Υπ' όψιν κας Μαυροπούλου Σοφίας
Ως έγκυρη απόδειξη εμπρόθεσμης υποβολής θεωρείται για μεν την ηλεκτρονική υποβολή η ημερομηνία και ώρα αποστολής του ηλεκτρονικού μηνύματος, για δε την ταχυδρομική υποβολή η σφραγίδα παραλαβής του ταχυδρομείου.
ΠΗΓΗ: Τα Νέα