Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Στην κόψη του ξυραφιού η κυβέρνηση

Στην κόψη του ξυραφιού ακροβατεί πλέον το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού, ύστερα από την πρώτη μεγάλη κρίση που πυροδότησε στους κόλπους του η ανοιχτή δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη ότι δεν ψηφίζει τις μεταρρυθμίσεις για τα εργασιακά και την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι «θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε».

Η ρήξη που προκλήθηκε με αφορμή τα εργασιακά πυροδοτεί εξελίξεις, ζυμώσεις και διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα και, ειδικότερα, σε ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει ήδη αρχίσει να βλέπει βουλευτές, ενώ στην αυριανή σύσκεψη των τριών αρχηγών θα αναζητηθεί η «χρυσή τομή», ως ύστατη ευκαιρία για να διατηρηθεί η τρικομματική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει το ενδεχόμενο, εάν ο κ. Κουβέλης επιμείνει στη θέση του να μην ψηφίσει τις αλλαγές που δρομολογούνται στα εργασιακά, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να προχωρήσουν στην ψήφιση των μέτρων καλώντας τους βουλευτές με δραματικούς τόνους να στηρίξουν την προσπάθεια για τη σωτηρία της Ελλάδας.
Εάν, ωστόσο, η πρόταση καταψηφιστεί, τότε το επόμενο βήμα θα είναι να οδηγηθούμε σε εκλογές, έλεγαν πολιτικοί παράγοντες...
ΠΗΓΗ: Ημερησία