Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

«Αποχώρηση, υποτίμηση και επανένταξη» ο δρόμος για την Ελλάδα
«Αποχώρηση, υποτίμηση και επανένταξη», θα πρέπει να είναι το μότο για τις χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, καθηγητή Χανς Βέρνερ Ζιν, ο οποίος υποστηρίζει ότι η κοινοτικοποίηση του χρέους θα οδηγήσει την Ευρώπη στην κατάρρευση.
«Σε περίπτωση που όλα τα χρέη έμπαιναν στο ίδιο καζάνι και δεν ευθυνόταν πλέον κάθε χώρα ξεχωριστά για τις δικές της υποχρεώσεις, σύντομα η κορυφαία αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Γερμανίας θα ετίθετο σε κίνδυνο», δήλωσε ο Γερμανός οικονομολόγος σε εκδήλωση στο Μόναχο και σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην πτώση όλης της Ευρώπης.
Τάχθηκε δε υπέρ της πολιτικής που ασκεί η γερμανική κυβέρνηση, στην κατεύθυνση της δημιουργίας κινήτρων για τον περιορισμό του δημόσιου χρέους. «Το ευρώ πρέπει να διατηρηθεί, αλλά όχι με όλες τις χώρες», προσέθεσε ο κ. Ζιν και έκανε λόγο για την ανάγκη εξυγίανσης χωρών όπως η Ελλάδα, πιθανόν και η Ισπανία - λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας - και επανένταξής τους όταν θα έχουν καταστήσει τις οικονομίες τους υγιείς και ανταγωνιστικές.
ΠΗΓΗ: Ημερησία