Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Δημόσιοι υπάλληλοι: Μειώνονται οι δόσεις των στεγαστικών δανείων
Στο μισό μειώνονται οι δόσεις των στεγαστικών δανείων για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν πάρει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και οι δόσεις πληρώνονται με παρακράτηση από το μισθό.
Το ποσοστό της παρακράτησης για τη κάλυψη του δανείου έφτανε στα 6/10 του μισθού. Όμως μετά τις δραστικές περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τα «αρνητικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας», η παρακράτηση θα μειωθεί στα 3/10 του μισθού.
Το ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και όπως είπε: εντός των ημερών θα εκδώσει απόφαση με την οποία θα μειωθεί δραστικά -στο μισό- η παρακράτηση από το μηνιαίο μισθό, ο οποίος μειώθηκε λόγω του ενιαίου μισθολογίου. Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού θα είναι 3/10 του μισθού. Και αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ίδιο θα ισχύσει και για τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που έχει χορηγήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των οποίων οι δόσεις πληρώνονται με παρακράτηση από τον μισθό.
ΠΗΓΗ: Ημερησία