Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Χειροπέδες σε 35χρονη για χρέη ρεκόρ 48 εκατ. ευρώ
Ρεκόρ... χρέους προς το Δημόσιο από 35χρονη στη Θεσσαλονίκη η οποία συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία καθώς όφειλε 48 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά τέσσερις επιχειρηματίες φόρεσαν... χειροπέδες για οφειλές προς το κράτος.
Σε ό,τι αφορά την 35χρονη ορόκειται για την Ευαγγελία Σωτήρχου, η οποία στο παρελθόν διατηρούσε εταιρεία ενδυμάτων στην Χαλκιδική με την επωνυμία Theo Textile, συνελήφθη για οφειλές που είχε έναντι του Δημοσίου κατ' εξακολούθηση και αφορούσαν τη χρονική περίοδο από 20/06/2006 έως 31/03/2010. Η σύλληψη έγινε στη Θεσσαλονίκη από τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 48 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής. Οι κατηγορίες που βαρύνουν την κ. Σωτήρχου αφορούν εγκλήματα τελούμενα κατ' εξακολούθηση καθώς και μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Εκτός όμως από την 35χρονη άλλοι τρεις επιχειρηματίες συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία για χρέη προς το Δημόσιο.
Πιο συγκεκριμένα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν δύο 53χρονοι από τους αστυνομικούς των Τμημάτων Οικονομικών Εγκλημάτων και Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών τους ανέρχεται σε 106.230,79 ευρώ και 58.059,09 ευρώ αντίστοιχα
Κι ο τέταρτος που συνελήφθη είναι Εργολάβος δημοσίων έργων συνελήφθη στην Πτολεμαΐδα για χρέη προς το Δημόσιο. Πρόκειται για έναν 55χρονο και σύμφωνα με την Αστυνομία οι οφειλές του ανέρχονται συνολικά σε 863.244,08 ευρώ.
ΠΗΓΗ: Ημερησία