Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Λουκέτο στις εφορίες στις 29 και 30 Δεκεμβρίου
Σε 48 απεργία στις 29 και 30 Δεκεμβρίου κατεβαίνουν οι εφοριακοί μετά από απόφαση που έλαβε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ.
Η απεργία προκαλεί νέο πονοκέφαλο στο υπουργείο Οικονομικών καθώς πραγματοποιείται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο διάστημα για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων και την εκτέλεση του προϋπολογισμού
Κι αυτό καθώς τις τελευταίες ημέρες του έτους εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι προσέρχονται στα δημόσια ταμεία για να κλείσουν τις εκκρεμότητες τους με την εφορία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το οικονομικό επιτελείο δίνει “μάχη” για την αύξηση των εσόδων και μέχρι την εκπνοή του 2011 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, την δόση της έκτακτης εισφοράς , Φ.Π.Α , φόρο εισοδήματος κ.α.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία η κινητοποίηση πραγματοποιείται “λόγω των οξυμένων προβλημάτων που απασχολούν τον εφοριακό κλάδο, τα οποία έχουν επιδεινωθεί μετά τις επιθέσεις, τη συκοφάντηση και τη στοχοποίηση που δεχόμαστε καθώς και τις πολιτικές αποφάσεις που συμβάλλουν στην αυξανόμενη εξαθλίωση μας”.
Εξάλλου παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2011 καθώς και της διόρθωσης στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης
ΠΗΓΗ: Ημερησία