Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Πόλεμος ευρεσιτεχνιών μεταξύ Samsung και Apple
appleΤην απαγόρευση εισαγωγής και εμπορίας συσκευών της (αμερικανικής) Apple ζητά με αίτημά της στις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ η ανταγωνίστρια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Samsung.
Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο μιας ιδιότυπης δικαστικής διαμάχης μεταξύ των δύο εταιρειών που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. Οι δύο εταιρείες αλληλοκατηγορούνται για υποκλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας στην τεχνολογία των «έξυπνων» και συμβατικών τηλεφώνων καθώς και στις ευρεσιτεχνίες που καλύπτουν τις ταμπλέτες.
Η νοτιοκορεατική εταιρεία ζητά από την αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) να απαγορεύσει την εισαγωγή των iPhone, iPad και iPod που κατασκευάζονται στο εξωτερικό καθώς όπως ισχυρίζεται η ίδια, η Apple έχει υποκλέψει την τεχνολογία κατασκευής που καλύπτεται από πέντε διαφορετικές πατέντες που έχουν κατατεθεί από τη Samsung.
Τις προηγούμενες ημέρες η Apple είχε καταθέσει ανάλογο αίτημα στις αρχές της Σεούλ για το ανταγωνιστικό «έξυπνο» τηλέφωνο Galaxy S της Samsung. Παρά τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει (χωρίς «θύματα μέχρι στιγμής καθώς δεν έχει εκδοθεί σχετική απόφαση) οι δύο εταιρείες διατηρούν πολύ στενές εμπορικές σχέσεις. Όσο παράδοξο και αν φαίνεται η αμερικανική εταιρεία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της Samsung (μετά την ιαπωνική Sony). Σχεδόν το 4% του ετήσιου τζίρου της νοτιοκορεατικής εταιρείας, κυρίως μικροεπεξεργαστές, διοχετεύεται στην Apple.
ΠΗΓΗ: Το Βήμα