Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Έλληνες μη βρίσετε! Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε τη πισίνα του ως υδατοσυλλέκτη!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΕΡΙΦΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟΥΣ!
Ξεφτιλίστηκε από το Αποκαλυπτικό δελτίο του Extra 3. Πολύ άγρια μάλιστα. Για πρώτη φορά βγαίνει στο φως της δημοσιότητας έγγραφο που να επιβεβαιώνει ότι στο εξοχικό του στην Σέριφο η πισίνα στο εξοχικό του έχει δηλωθεί ως… υδατοσυλλέκτης(!). Ο Παπακωνσταντίνου που ξεσπάθωνε…
κατά της φοροδιαφυγής και υποσχόταν ότι θα βρει όλες τις πισίνες και θα τις φορολογήσει, «ξέχασε» τη δική του. Το θέμα θα έχει συνέχεια. Και πολύ δύσκολα ο Παπακωνσταντίνου θα την γλυτώσει αυτή την φορά…
Αυτά ελέγχθηκαν στην εκπομπή και γράφτηκαν στο fimotro αλλά ας θυμηθούμε τώρα κάτι άλλο:
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΛΕΙΔΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ (από άρθρο έτους 2010)
Σύμφωνα με την εισήγηση που είχε δεχθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου από τους συνεργάτες του, όσοι φορολογούμενοι είχαν αδήλωτες πισίνες θα καλούνταν να πληρώσουν μια εφάπαξ εισφορά της τάξης των 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ώστε να τις καταστήσουν νόμιμες και να υπολογίζονται στο εξής ως τεκμήριο.

Η πρόταση αυτή είχε βασιστεί στα στοιχεία που είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν φέτος το καλοκαίρι οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου και σύμφωνα με τα οποία από τις περίπου 125.000 πισίνες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα περίπου οι 50.000 δεν είχαν δηλωθεί. Ορισμένοι ιδιοκτήτες, μάλιστα, που έχουν παράνομες πισίνες, είχαν «συλληφθεί» να τις «καμουφλάρουν» με καραβόπανα, μουσαμάδες στρατιωτικού τύπου, δέντρα, γλάστρες κτλ., για να αποφύγουν το ηλεκτρονικό «μάτι» του δορυφόρου αλλά και του Google Εarth, που χρησιμοποιήθηκε και αυτό για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων.

Οι επιτελείς του υπουργείου είχαν εκτιμήσει ότι αν φορολογούνταν τα περίπου 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα που συνολικά καλύπτουν οι αδήλωτες πισίνες με 200 ευρώ φόρο αν τ.μ. το κράτος θα εισέπραττε περί τα 400 εκατ. ευρώ.
Η πρόταση ήταν απολύτως λογική καθώς οι πολίτες που διαθέτουν πισίνες έχουν και τα αναγκαία κεφάλαια για να τις νομιμοποιήσουν και να τις αποκαλύψουν πλέον και στο… δορυφόρο! Τελικά η πρόταση … κλειδώθηκε στο συρτάρι του υπουργού !