Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Νέα πρωτοποριακή υπηρεσία για τους χρήστες των συνδρομητικών υπηρεσιών του Taxheaven.

Monday July 18, 2011 12:30 PM


Μετά τις συνεχόμενες και σημαντικές αλλαγές στο φορολογικό τοπίο της χώρας με την ψήφιση νέων νόμων (αρχής γενομένης με την ψήφιση του ν.3842/2010), έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση στους συναδέλφους λογιστές – φοροτεχνικούς για το ποιες διατάξεις ισχύουν, ποιες καταργήθηκαν, ποιες προστέθηκαν με τους τελευταίους νόμους κ.λπ.

Η επιστημονική ομάδα του TaxHeaven ακολουθώντας τις φορολογικές εξελίξεις και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που δημιουργούνται από αυτές, εκτός από την άμεση κωδικοποίηση των φορολογικών νόμων προχώρησε στη δημιουργία μιας ακόμη πρωτοποριακής υπηρεσίας για τους συνδρομητές της με στόχο την αποσαφήνιση των σχετικών αλλαγών.

Με τη νέα αυτή υπηρεσία ο συνδρομητής θα μπορεί να βλέπει με μια ματιά όλες τις αλλαγές που επέφερε ο τελευταίος νόμος στους ήδη κωδικοποιημένους νόμους που υπάρχουν στο ηλεκτρονικό αρχείο νόμων – αποφάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε κωδικοποιημένο νόμο υπάρχει ένα κουμπί με τίτλο «Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές που έγιναν με τον τελευταίο νόμο».

Στο παράδειγμα μας ας δούμε με μια ματιά τις αλλαγές που έγιναν στο ν. 2238/1994 μετά την ψήφιση του πρόσφατου ν. 3986/2011.

Από το ηλεκτρονικό αρχείο νόμων – αποφάσεων, πηγαίνουμε στους κωδικοποιημένους νόμους και επιλέγουμε το ν. 2238/1994. Κάτω από τον τίτλο του νόμου υπάρχει η εικόνα – κουμπί με τον με τίτλο «Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές που έγιναν με τον τελευταίο νόμο»





Πατώντας το κουμπί αυτό εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα στην οποία εμφανίζονται στο αριστερό μέρος της οι αλλαγές που έγιναν με τον τελευταίο νόμο στα άρθρα του ν. 2238/1994.





Πατώντας το άρθρο 8 για παράδειγμα, βλέπουμε τις αλλαγές που επήλθαν στις παραγράφους του άρθρου αυτού.

Ανοίγοντας την παράγραφο 7 βλέπουμε την προϊσχύουσα μορφή της  στο αριστερό μέρος και την ισχύουσα μορφή στο δεξιό μέρος. Οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί φαίνονται πολύ εύκολα μιας και στην προϊσχύουσα μορφή είναι μαρκαρισμένες με κόκκινο χρώμα και στην ισχύουσα μορφή είναι μαρκαρισμένες με πράσινο χρώμα.





Ανοίγοντας το άρθρο 9 και συγκεκριμένα την παράγραφο 2, βλέπουμε τις αλλαγές που επήλθαν σ' αυτή την παράγραφο.






Κλείνοντας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι στις περιπτώσεις που αντικαθίστανται από τους νόμους ολόκληρα κείμενα (εδάφια ή παράγραφοι) τα οποία εμπεριέχουν σε μεγάλο ποσοστό ίδιες λέξεις και φράσεις με το προϊσχύον κείμενο, η σύγκριση εμφανίζει μόνο τις λέξεις που αλλάζουν και όχι ολόκληρο το εδάφιο ή την παράγραφο.



Για την TaxHeaven

Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς