Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Πέντε νέες υπηρεσίες στο Taxisnet

Πληρωμή οφειλών στην εφορία ή δόσεων μετά από διακανονισμό, υποβολή μισθωτηρίων και αγορά παραβόλων είναι οι νέες δυνατότητες που παρέχει στους πολίτες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων μέσω του Taxisnet. Από το 2013 θα εκκαθαριστικά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά, όπως ενημέρωσε ο Γ.Στουρνάρας τη Βουλή
Οι νέες ευρείας χρήσης υπηρεσίες εντάσσονται το αμέσως επόμενο διάστημα στις ηλέκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με το Υπουργείο Οικονομικών με εναλλακτικούς τρόπους χωρίς να απαιτείται να επισκέπτονται τις Δ.Ο.Υ.
Αναλυτικά οι νέες υπηρεσίες που θα προσφέρονται ηλεκτρονικά:

  1. Πληρωμή οποιασδήποτε βεβαιωμένης μη ρυθμισμένης οφειλήςστο σύνολο της ή μέρος αυτής με όλα τα τραπεζικά προϊόντα.
Ο πολίτης θα μπορεί στον υπολογιστή του, από την εικόνα των βεβαιωμένων μη ρυθμισμένων οφειλών που θα βλέπει, να τυπώνει για όποια οφειλή θέλει μία «Ταυτότητα Οφειλής - ΤΟ)», με την οποία θα μπορεί να πληρώνει όποτε θέλει όποιο ποσό θέλει, χρησιμοποιώντας την ίδια ΤΟ μέσα από τα προϊόντα πληρωμής που υποστηρίζει η τράπεζα του, όπως στο γκισέ, σε ΑΤΜ, μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής( Web Banking, Phone Banking).
  1. Πληρωμή οποιασδήποτε δόσης ρυθμισμένης οφειλής με όλα τα τραπεζικά προϊόντα, από τον Δεκέμβριο του 2012.
Ο πολίτης θα μπορεί στον υπολογιστή του, από την εικόνα των ρυθμίσεων που θα βλέπει να τυπώνει για όποια ρύθμιση θέλει μία «Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής - ΤΡΟ» με την οποία θα μπορεί να πληρώνει κάθε δόση χρησιμοποιώντας την ίδια ΤΡΟ μέσα από τα προϊόντα πληρωμής που υποστηρίζει η τράπεζα του, όπως στο γκισέ, σε ΑΤΜ, μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής( Web Banking, Phone Banking).
  1. Ηλεκτρονική Υποβολή Μισθωτηρίων Ενοικίασης, από τον Δεκέμβριο του 2012.
Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα μπορεί από τον υπολογιστή του να υποβάλει ηλεκτρονικά το μισθωτήριο και αυτόματα θα ενημερώνεται και ο Ενοικιαστής με το περιεχόμενο του μισθωτηρίου.
  1. Αγορά Παραβόλου για κάθε χρήση με όλα τα τραπεζικά προϊόντα, από τον Ιανουάριο του 2013.
Ο πολίτης θα μπορεί στον υπολογιστή του να επιλέγει το Παράβολο που χρειάζεται σε κάποια υπηρεσία, να τυπώνει έναν Κωδικό με το αντίστοιχο ποσό και να αγοράζει το παράβολο του μέσα από τα προϊόντα πληρωμής που υποστηρίζει η τράπεζα του, στο γκισέ, σε ΑΤΜ, στο Web Banking. Με τον Κωδικό και μόνο θα πηγαίνει στην υπηρεσία που θέλει να χρησιμοποιήσει το Παράβολο, η οποία στη συνέχεια μέσα από τον υπολογιστή της θα διαπιστώνει την εξόφληση του Παραβόλου.
  1. Πληρωμή οποιασδήποτε οίκοθεν πληρωμής με όλα τα τραπεζικά προϊόντα, από τον Ιανουάριο του 2013.
Ο πολίτης θα μπορεί στον υπολογιστή του να τυπώνει έναν Κωδικό με το αντίστοιχο ποσό που πρέπει να πληρωθεί οίκοθεν και να το εξοφλεί μέσα από τα προϊόντα πληρωμής που υποστηρίζει η τράπεζα του, στο γκισέ, σε ΑΤΜ, στο Web Banking. Με τον Κωδικό και μόνο θα πηγαίνει στην υπηρεσία που θέλει να χρησιμοποιήσει την Οίκοθεν πληρωμή, η οποία στη συνέχεια μέσα από τον υπολογιστή της θα διαπιστώνει την εξόφληση.
Στουρνάρας: Ηλεκτρονικά τα εκκαθαριστικά από του χρόνου
Το Taxisnet ετοιμάζεται να αναλάβει και την αποστολή των εκκαθαριστικών από το επόμενο οικονομικό έτος, όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών σε έγγγραφο που έστειλε στη Βουλή.
Οπως αναφέρεται σε αυτό:
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών είναι σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την έκδοση των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων, προκειμένου να αποσταλούν ηλεκτρονικά στους φορολογούμενους χρήστες του Taxisnet τα εκκαθαριστικά σημειώματα Φόρου Εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013. Μέχρι τότε, το υπουργείο Οικονομικών υποχρεούται να εκτυπώνει και αποστέλλει τα εκκαθαριστικά στους πολίτες ταχυδρομικά και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την με κάθε πρόσφορο τρόπο για το δημόσιο συμφέρον εκπλήρωση της παραπάνω υποχρέωσης».
ΠΗΓΗ: Έθνος