Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Με 153 «ναι» πέρασε το πολυνομοσχέδιο. Διαγραφή 7 βουλευτών από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.


Με οριακή πλειοψηφία 153 ψήφων, 128 «όχι» και 18 «παρών» το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις και δεκάδες άλλες αλλαγές, υπερψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα από το ελληνικό κοινοβούλιο. Η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση όλη τη μέρα στη Βουλή εκτονώθηκε μετά την ψηφοφορία η οποία διεξήχθη χωρίς άλλα παρατράγουδα, αλλά με μεγάλες απώλειες τον κυβερνητικό συνασπισμό. Η ΝΔ έχασε ένα βουλευτής της, το ΠΑΣΟΚ, έξι βουλευτές οι οποίοι είτε δεν παραβρέθηκαν είτε ψήφισαν «παρών» ενώ δεν ψήφισαν οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. οι οποίοι επέλεξαν το «παρών» που είχε προαναγγείλει ο Φ. Κουβέλης.



Επίσης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκος δήλωσε «παρών» πηγαίνοντας κόντρα στην κομματική γραμμή όπως επίσης και ο κ. Κασαπίδης, βουλευτής της ΝΔ που «έσπασε» την κομματική γραμμή.

Φυσικά η απουσία του Κ. Σκανδαλίδη η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως όπως και το «όχι» του Οδυσσέα Βουδούρη και του κ. Μουτσινά από τη ΔΗΜ.ΑΡ.

«Παρών» δήλωσε και ο Γρ. Ψαριανός και ο Β. Οικονόμου από τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Αναμενόμενο το «όχι» του Μ. Κασσή, βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ αλλά και του κ. Παραστατίδη και του κ. Νικολόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ.

Εκπληξη το «παρούσα» της Αντζελας Γκερέκου η οποία είχε αντιδράσει στο άνοιγμα του επαγγέλματος των ξεναγών.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία ο Αν. Σαμαράς ενημέρωσε ότι ο Γ. Κασαπίδης δεν ανήκει στην Κ.Ο. της ΝΔ. Επίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με επιστολή του ενημέρωση τη Βουλή ότι οι βουλευτές Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Μπόλαρης, Α. Γκέρεκου, Γ. Κουτσούκης, Μ. Παραστατίδης και Μ. Κασσής διαγράφονται από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.