Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση – Κάλεσμα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σε απεργία στις 19/10/2011

Monday October 17, 2011 11:45 AM


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 – 46   ΑΘΗΝΑ  Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: pofee@otenet.gr Ιστοσελίδα: www.pofee.gr
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση – Κάλεσμα σε ΑΠΕΡΓΙΑ στις 19/10/2011

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ανταποκρινόμενο τόσο στην απόφαση της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. όσο και στις αποφάσεις Γ.Σ. και Δ.Σ. πολλών Ενώσεων – Μελών του,  αποφάσισε και καλεί όλες τις Ενώσεις – Μέλη της, αλλά και όλους τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς Ελεύθερους Επαγγελματίες να συμμετέχουν στην Πανελλήνια Απεργία της 19ης Οκτωβρίου 2011 που αποφάσισε η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. μαζί με άλλους Συνδικαλιστικούς φορείς Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.

Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και τα μέτρα εφαρμογής που πλέον αποτελούν νόμο του Κράτους μαζί με τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που καλούνται οι κ.κ. Βουλευτές να ψηφίσουν αυτή την εβδομάδα, ζητούν από τους μικρομεσαίους φορολογούμενους να «στηρίξουν» τα έσοδα του Δημοσίου με την θέσπιση μέτρων αφαίμαξης από την Ελληνική Οικονομία δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να αφήνουν ανοικτό έστω  «παράθυρο» ανάπτυξης και εξόδου από την ύφεση.
   
Τα πρόσθετα φορολογικά βάρη και οι οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων δεν θα αυξήσουν τα έσοδα του Δημοσίου ακόμη και βραχυπρόθεσμα γιατί αντίκεινται σε απλές λογικές και αρχές οικονομίας καθώς απλά έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα της μικρομεσαίας τάξης (κατώτερα και μεσαία εισοδήματα) γεγονός που θα μειώσει τους άμεσους και έμμεσους φόρους που προσδοκά το δημόσιο.
   
Σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις πλήττονται από την ύφεση που προέρχεται εν πολλοίς από την μείωση των εισοδημάτων (που προκρίθηκε σαν μέτρο) δεν είναι «εύλογη» η πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση χωρίς να εξετάσουμε καθόλου σε πια οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο φορολογούμενος ή η επιχείρηση.
   
Όταν στους επόμενους μήνες με κορύφωση τον Δεκέμβριο θα κληθούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν μια σειρά «έκτακτες» φορολογίες μαζί με το αυξημένο κόστος για θέρμανση και το κόστος διαβίωσης μιας χειμερινής περιόδου χωρίς τα ανάλογα εισοδήματα θα είναι πολύ χρήσιμο σε όσους «σχεδιάζουν» την Οικονομική πολιτική να συγκρίνουν τους έμμεσους φόρους που θα εισπραχθούν (αλλά και αυτών που θα οφείλονται) τον Ιανουάριο του 2012 με τους αντίστοιχους του 2011 και του 2010. Δυστυχώς τότε μόνον θα κατανοήσουν ότι η θεωρία «ΤΟΥΣ» διαφέρει από την πράξη.
   
Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. συμμετείχε σε όσες επιτροπές ή ομάδες εργασίας έχουν συγκροτηθεί για φορολογικά θέματα τουλάχιστον τα 5 τελευταία χρόνια.
   
Η εμπειρία που αποκομίσαμε είναι ότι δεν υπάρχει ΣΑΦΗ θέληση ουσιαστικής πάταξης της φοροδιαφυγής και σύλληψης της φορολογητέας ύλης και κανένας ουσιαστικός προγραμματισμός για ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
    
Η χρησιμοποίηση του Κλάδου ως «ελεγκτικού μηχανισμού» για την μείωση της φοροδιαφυγής δεν μας προσφέρει τίποτε ουσιαστικό καθώς δεν υπάρχει πρόθεση για καμία ανταποδοτικότητα για τον πρόσθετο ρόλο και βάρος που μας «πρόσθεσαν» ενώ η ουσιαστική «Πιστοποίηση» και κατοχύρωση του Επαγγέλματος μας κόλλησε στα γρανάζια των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου και η διαφαινόμενη ως υπάρχουσα Πολιτική Βούληση ξεχάσθηκε σε κάποιο συρτάρι.
   
Ο Ελεγκτικός μηχανισμός πρέπει να παραμείνει Δημόσιου χαρακτήρα ενώ ο Κλάδος να δρα επικουρικά και συγχρόνως να καλύπτεται με την νομοθέτηση ενός, αναγκαίου, Κώδικα Δεοντολογίας που θα μας οχυρώσει έναντι όλων όσων επιδιώκουν την επικράτηση «των κανόνων της ζούγκλας» που θα μειώσει την ποιότητα των υπηρεσιών μας και θα αυξήσει την παραοικονομία και την φοροδιαφυγή.

Ζητούμε λοιπόν από τους Συναδέλφους ΟΛΗΣ της Ελλάδας να βγουν από τα Γραφεία τους , συμμετέχοντας με όλους τους άλλους κοινωνικούς εταίρους στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις το πρωί της Τετάρτης 19/10/2011 . Ενημερωθείτε από τους τοπικούς Συλλόγους για τον τόπο και ώρα.

ΚΑΜΙΑ συναλλαγή – με οιονδήποτε τρόπο – εκείνη την ημέρα και ειδικά με τις Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς του Δημοσίου.

Είναι ανάγκη να αγωνισθούμε για να σταματήσουν τα μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση της Ελληνικής Οικονομίας και θα οξύνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι παραγωγικές τάξεις.

Λέμε ΝΑΙ στην πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά:
- Λέμε ΟΧΙ στην λήψη μέτρων που έχουν απλά προσωρινό εισπρακτικό χαρακτήρα και προσπαθούν να καλύψουν τις «τρύπες» που δημιούργησαν όλοι όσοι θεώρησαν την άσκηση Εξουσίας προσωπικό τους «τσιφλίκι» και δικαίωμα.
- Λέμε ΟΧΙ στον μη νόμιμο «κεφαλικό φόρο» που μας επέβαλλαν,
- Λέμε ΟΧΙ στο υπερβολικό «παράβολο» για την Πιστοποίηση
- Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση του δικαιώματος αφαίρεσης του 100% των ασφαλιστικών μας εισφορών από το φορολογητέο μας εισόδημα, όπως ισχύει για όλους τους άλλους εργαζόμενους.
- Λέμε «ΟΧΙ» στην πληρωμή έμμεσων και άμεσων φόρων για αμοιβές που δεν θα μπορέσουμε ποτέ να εισπράξουμε και ζητούμε την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς κατ΄ ελάχιστο για το 2011 και την επόμενη τριετία.

Η εξαφάνιση της ρευστότητας και το κλείσιμο των επιχειρήσεων δεν μας επιτρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις για την πορεία της πραγματικής οικονομίας.

Ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, γιατί χωρίς ανάπτυξη με μεγάλη ανεργία και χαμηλούς μισθούς σύντομα το κράτος δεν θα έχει πόρους για να παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες και να πληρώνει μισθούς και συντάξεις και ο «κοινωνικός μισθός» που δικαιούνται ΟΛΟΙ οι Έλληνες Πολίτες θα μηδενισθεί.

Τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας αφορούν άμεσα τον καθένα από εμάς.

- ΟΛΟΙ στις κατά τόπους συγκεντρώσεις μαζί με τις άλλες παραγωγικές τάξεις και τους άλλους Κοινωνικούς Εταίρους.

- ΚΑΜΙΑ συναλλαγή με οποιοδήποτε τρόπο – και για οιονδήποτε λόγο – ΟΛΗ την ημέρα

Αν δεν κινητοποιηθούμε αύριο και ΕΜΕΙΣ θα πάμε σύντομα να γραφτούμε στον Ο.Α.Ε.Δ. αλλά δεν θα δικαιούμαστε επίδομα ανεργίας.

Αν δεν ενώσουμε την φωνή διαμαρτυρίας με όλους τους παραγωγικούς φορείς και τους εργαζόμενους πάρα πολλοί από μας δεν θα μπορούν να λάβουν πιστοποίηση εντός του 2012 καθώς ήδη πολλοί οφείλουν στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Συνάδελφοι ας σταθούμε στις πλατείες και τους δρόμους δίπλα στους υπαλλήλους μας, και αν δεν μας «ακούσουν» αυτή την φορά θα προσπαθήσουμε να είμαστε περισσότεροι ή να είμαστε «πιο αποτελεσματικοί» στην επόμενη απεργιακή μας κινητοποίηση γιατί ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να καλυτερέψουμε τις συνθήκες της δουλειάς μας και την ποιότητα της ζωής μας.