Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

«Εμφύλιος» εργοδοτών για τις συμβάσεις

Ξέσπασε εμφύλια... σύρραξη ανάμεσα στις εργοδοτικές οργανώσεις με αφορμή τις πιέσεις της τρόικας και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για "πάγωμα" των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Ξέσπασε εμφύλια... σύρραξη ανάμεσα στις εργοδοτικές οργανώσεις με αφορμή τις πιέσεις της τρόικας και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για "πάγωμα" των κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Οι πρόεδροι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Δημήτρης Ασημακόπουλος και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης έδειξαν ως υπευθύνους για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας τον ΣΕΒ, τις τράπεζες και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Μάλιστα τους κατονόμασε χθες ο κ. Κορκίδης, λέγοντας ότι "υποδεικνύουν μέτρα στην τρόικα", κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον κ. Ασημακόπουλο. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ με τη σειρά του σημείωσε ότι "λόμπι υποδεικνύουν στην τρόικα μέτρα η οποία τα απαιτεί και η κυβέρνηση τα νομοθετεί".
"Πυρά"
Κύκλοι του ΣΕΒ χθες το απόγευμα αντέδρασαν έντονα. Και δηλώνοντας για ακόμη μία φορά ότι είναι υπέρ της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ανταπέδωσε τα πυρά: "Οι εργασιοκάπηλοι και οι ιδεολόγοι της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι όλα αυτά που ήξεραν τέλειωσαν και ότι για να επιβιώσει ο τόπος, "η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας" πρέπει να γυρίσει σελίδα αλλάζοντας νοοτροπία". Ο Δημήτρης Ασημακόπουλος με αφορμή την τελευταία δήλωση του ΣΕΒ ανταπάντησε: "Κοινωνία, σιωπή! Κρυφτείτε, φοβηθείτε! Ο ΣΕΒ βρυχάται!". Οι πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ υποστήριξαν νωρίτερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ότι "η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας θα οδηγήσει στην κατάρρευση των μισθών, του διαθέσιμου εισοδήματος προς κατανάλωση, των ασφαλιστικών ταμείων και των κρατικών εσόδων. Το αποτέλεσμα θα είναι η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε νέα εισπρακτικά μέτρα".

ΠΗΓΗ: Έθνος